Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri’nin özel görüşmesinden karar çıktı: 15 anlaşma imzalandı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani, Emirlik Divanı’nda baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede 12 anlaşma imzalanırken diğer imzalarla birlikte toplam 15 iş birliği dosyası imzalanmış oldu. 

GÜNDEM 07.12.2021, 15:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri’nin özel görüşmesinden karar çıktı: 15 anlaşma imzalandı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Katar’a gitmişti. Bugün sabah saatlerinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Emirlik Divanı’nda baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetinden bildirilene göre ikili görüşmede 12 anlaşma imzalandı.  



Bu son görüşmede imzalanan diğer anlaşmalarla birlikte Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği dosyası sayısı 15’e yükselmiş oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani arasında imzalanan anlaşmaların “Afet ve acil durum mutabakat zaptı”, “Büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesi iş birliği konulu niyet mektubu uygulaması protokolü” imzalandı.  



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Başbakanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani arasında “Antalya Diploması Forumu ile Doha Forumu arasında kurumsal iş birliği”, “Protokol alanında iş birliği mutabakat zaptı”, “Yüksek stratejik komite yedinci toplantısı ortak bildirisi” imzalandı. 



Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed al Kuwari arasında “KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası iş birliği zaptı”, “TSE ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı arasında mutabakat zaptı” imzalandı. 



Gençlik ve Spor alanlarında anlaşmalar yapıldı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Katar Devleti Kültür ve Spor Bakanlığı arasında 2022-2023 dönemlerini kapsayacak şekilde “Kültürel alanda ikinci uygulama programı iş birliği”, “2022-2023-2024 dönemleri için gençlik spor alanında ilk uygulama programı” mutabakatları imzalandı. İmzaları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Katar Kültür ve Spor Bakanı Şeyh Abdulrahman bin Hamad al Thani attı. 

Sağlık ve tıp alanında ş birliği ve uygulama programı imzalandı. İmzaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Katar Kamu Sağlığı Bakanı Hanan Mohamed al Kuwari attı. 



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Ghanem bin Shaheen Al Ghanim arasında “İslami işler alanında iş birliği mutabakat zaptı” imzalandı. 



Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar İş İnsanları Derneği arasında mutabakat zaptı imzalandı. İmzaları, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Dağlıoğlu ile Katar İş İnsanları Derneği Başkanı Şeyh Faisal bin Qassim Al Thani attı. 

Üniversiteler ve Anadolu Ajansı’ndan ilgi çekici iş birliği  

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile Qatar Debate arasında ve İbn Haldun Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasındaki “akademik iş birliği” anlaşmalarının Doha’da yakın zamanda imzalanması bekleniyor. 

Anadolu Ajansı ile Katar Resmi Haber Ajansı arasında da Doha’da gerçekleştirilecek bir toplantı sırasında iş birliği imzalarının atılacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)