Erdoğan: İlk 3 ülkeden biri olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı TİHA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girme töreninde konuştu. Erdoğan, "Akıncı TİHA ile birlikte ülkemiz bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri haline gelmiştir." dedi.

GÜNDEM 29.08.2021, 18:34
Erdoğan: İlk 3 ülkeden biri olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu'da Baykar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) Teslimat Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

"İlk 3'e girdik"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Taarruzi insansız hava aracımız Akıncı TİHA ile birlikte ülkemiz bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri haline gelmiştir. İnşallah kısa pistli uçak gemilere inebilen SİHA'larımız ile deniz aşırı görevlerde de kullanabilecek bir yetkinliğe sahip olacağız. Ülkemizi bilhassa insansız savaş uçağı teknolojisinin de öncü ülkesi yapmakta kararlıyız. Şimdi hedefimiz, yerli ve milli imkanlarla inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA'lar geliştirebilmektir. 

"Ülkeler sırada bekliyor"

Milli SİHA'larımız için çok sayıda ülke sırada bekliyor. Bayraktar TB2'lerimizi Azerbaycan, Katar ve Ukrayna'ya ihraç etmiş durumdayız, yeni yeni ihraç anlaşmaları da yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. AKINCI ile birlikte dünya çok daha farklı müzakerelerin içine girmiş olacak.

"Önce bizim rızamız alınacak"

Bölgemizde operasyon yapmaya niyetlenen önce bizim barış ve istikrar esaslı yaklaşımımızı değerlendirecek. Bölgemizde bir taşı dahi yerinden kaldırmak isteyen önce bizim rızamızı arayacak. Her ne şekilde olursa olsun şu hakikati herkes görüyor, biliyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyenler ilk önce Türkiye'ye bakacak

.

"Yerlilik oranını 4 kat arttırdık"

Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip olan savunma sanayisini bu kadar kısa süre içerisinde yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük başarılarındandır."











Yorumlar (0)