Denizli'de pozitif gelin mahalle düğünü yaptı

Mahalle düğününün akabinde COVID-19 testi pozitif çıkan gelinin ardından, damat ile beraber düğüne iştirak eden 23 kişi daha karantinaya alındı.

YAŞAM 29.08.2021, 19:00 30.08.2021, 17:41
Denizli'de pozitif gelin mahalle düğünü yaptı

Denizli’ye bağlı Çameli ilçesindeki Kolak Mahallesi'nde ikamet eden Muhammet S. ile Halise N. çifti, 22 Ağustos günü mahalledeki okulun bahçesinde gerçekleştirilen düğün ile hayatlarını birleştirdi.

Düğünün ardından rahatsızlanan gelinin COVID-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıktı.

Bu durum üzerine çiftin düğünü mahalleli için adeta kabusa dönüştü.

24 kişi karantinaya alındı

Kırsal mahalleye gelen sağlık ekipleri, düğünde gelin ile yakın temas halinde olan kişilerle irtibata geçti. Filyasyon ekiplerinin çalışmaları ve şikayetlerle ortaya çıkan yurttaşların sağlık kuruluşlarına başvurmaları üzerine gelin Halise N.'nin ardından damat Muhammet S. ile beraber düğüne katılan 23 kişi daha testlerinin pozitif çıkması veyahut temaslı oldukları gerekçesiyle karantina altına alındı.

Mahallede yeni tedbirler

Kolak Mahallesi'nde düğünün akabinde bir anda pozitif vaka patlaması meydana geldi. Hızlı bir şekilde mahallede tedbirleri artıran Çameli Kaymakamlığı, temaslı olabilecek veyahut şikayetleri oluşan yurttaşların bir an evvel filyasyon ekipleri ile irtibata geçmesi için uyarıda bulundu.

Mahalledeki vaka sayısında ciddi bir artış meydana gelmesi durumunda, toplu karantina tedbirinin uygulanabileceği öğrenildi.



Yorumlar (0)