Erdoğan'dan Zelenskiy'e "müzakere" telefonu

Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılmasına ilişkin ilk olarak Rusya lideri Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de telefonda görüştüğü kaydedildi. Erdoğan görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında yapılacak müzakerelerin herkes için faydalı olacağını belirtti.

GÜNDEM 18.11.2022, 20:23 19.11.2022, 12:45 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Zelenskiy'e "müzakere" telefonu

Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda döndü. 19 Kasım'da sona erecek olan tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili dün açıklamada bulunan Erdoğan, anlaşmanın 120 gün süreyle uzatıldığını söyledi. Tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasına ilişkin bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Erdoğan, yapıcı tavrı nedeniyle Rus lidere teşekkür etti.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuya dair açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından geldi. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının gidişatının ele alındığı kaydedildi. 

"Bunu müzakere masasına taşımak gerekiyor"

Hem esir takası hem de tahıl anlaşmasında Ukrayna ile Rusya arasında olumlu deneyimlerin yaşandığını hatırlatan Erdoğan'ın, bunu müzakere kulvarına taşımanın bütün taraflar için faydalı olacağını ifade ettiği belirtildi. Taksim'de yaşanan terör saldırısı sonrası taziye mesajı paylaşan Zelenskiy'e teşekkür eden Erdoğan, iki ülke arasındaki iletişimin sürmesinin öneminden bahsetti.

Yorumlar (0)