Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tahıl sevkiyatı anlaşmazlığındaki yapıcı tutumu sebebiyle Putin’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

GÜNDEM 18.11.2022, 13:22 19.11.2022, 08:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu. Görüşmede, bölgesel ve küresel gelişmelerin yanı sıra tahıl sevkiyatının da ele alındığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vladimir Putin’e teşekkür

İstanbul’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının süresi yarın sona erecek. Bu kapsamda ülkelerin ortak mutabakatı ile anlaşmanın süresi 120 gün daha uzatıldı. Bu kararın tüm dünya için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapıcı tutumundan dolayı Putin’e teşekkürlerini iletti. Liderlerin telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik temenniler paylaşıldı. 

Yorumlar (0)