Ukrayna: Tahıl anlaşması 120 gün daha uzatıldı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 19 Kasım Cumartesi günü süresi dolacak olan tahıl koridoru anlaşmasının 120 gün daha uzatıldığını açıkladı. 

DÜNYA 17.11.2022, 11:43 18.11.2022, 08:06
Ukrayna: Tahıl anlaşması 120 gün daha uzatıldı

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşında kanlı çatışmalar aylardır devam ediyor. Bu süreçte Türkiye’nin yoğun diplomasi girişimiyle imzalanan tahıl koridoru anlaşması, tüm dünyaya yeni bir umut oldu. İstanbul’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler tarafından imzalanan anlaşma, 19 Kasım Cumartesi günü sona eriyor. Bu kapsamda yeni bir açıklama paylaşan Ukrayna Altyapı Bakanlığı, söz konusu anlaşmanın 120 gün daha uzatıldığını duyurdu. 

Dünya basını geniş yer ayırmıştı

Geçtiğimiz temmuz ayında imzalanan tahıl koridoru anlaşması, özellikle gıda krizi yaşayan yoksul ülkelere rahat bir nefes aldırmıştı. Anlaşmanın imzalandığı günlerde Türkiye’ye geniş yer ayıran dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik temaslarının önemine vurgu yapmıştı. Cumartesi günü sona erecek olan anlaşmaya ilişkin Ukrayna Altyapı Bakanlığı’ndan son yapılan açıklamada, “19 Kasım 2022 tarihinde sona erecek olan tahıl koridoru anlaşmasının süresi 120 gün daha uzatılmıştır. Dünya kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)