Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı: Vazgeçin düğünlerden!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde düğünlerden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. 

GÜNDEM 07.09.2020, 14:50 07.09.2020, 15:20
Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı: Vazgeçin düğünlerden!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, vatandaşların kurallara uymamaları nedeniyle artmaya devam ediyor.

Özellikle nikâh, nişan ve düğün gibi toplu etkinliklerde insanların maske takmamaları ve sosyal mesafe kuralına uymamaları nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla yayılmaya devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tüm alanlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinden güçlenerek çıkacağını söyledi.

Erdoğan, bu nedenle Türk milletinin önlemlere dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşlara maske, hijyen ve mesafe kurallarına riayet etmeleri için çağrıda bulunan Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde düğünlerden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. 

Erdoğan, düğünlerin artık nikâh töreni şeklinde yapılabileceğine dikkat çekti. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile köy ve sokak düğünü, kına gecesi, sünnet düğünü ve nişana yasak getirilmişti. 

Söz konusu genelgede, düğünlerin nikâh töreni şeklinde düzenlenebileceği ve söz konusu törenlerin en geç bir saat içerisinde bitirilmesi gerektiği ifade edilmişti.

Nikâh töreni şeklinde düzenlenecek olan düğünler ve nikâhlarda, sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde oturma düzeninin oluşturulması gerektiği belirtilmişti.

Öte yandan, etkinlikler sırasında dans edilmesi ve her türlü yiyecek-içecek ikramının gerçekleştirilmesi yasaklanmıştı. 

Damat ile gelinin birinci veya ikinci derece yakını olmayan 15 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin söz konusu etkinliklere katılmalarına yasak getirilmişti.

Yorumlar (0)