Erdoğan'dan TTB açıklaması

Erdoğan, "Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütlerinde yepyeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat faaliyetlerinin hızlandırılması yönünde talimat verdim. Tabipler Birliği Başkanı'na ilişkin olarak yargı harekete geçmiştir. Türk Tabipleri Birliği'nin isminin gerekirse yasal düzenlemeyle değiştirilmesini temin edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 24.10.2022, 20:15 25.10.2022, 17:19
Erdoğan'dan TTB açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın akabinde kameraların karşısına geçti.

"Madenlerin durumu gözden geçiriliyor"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Bartın Amasra'daki maden kazasından alınan dersler ışığında Türkiye'de bütün madenlerin durumları baştan sona tekrar gözden geçirilmektedir.

"2023'te Türkiye'nin en büyük atılımı yapalım"

Medeniyetimizin ve ülkemizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır. Bu atılımı tüm dünyanın tarihi dönüşümden geçtiği bir dönemde uygulamaya geçiriyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' hedefimiz yalnızca vatandaşlarımızın refahını yükseltme, ülkemizi global ve bölgesel bir güç haline getirme amacını taşımıyor. Bu adımla birlikte inanç ve medeniyet köklerimizi tekrar ihya edeceğiz. Gelin 'Türkiye Yüzyılı'nı geçtiğimiz 20 senede uygulamaya koyduğumuz kalkınma ve demokrasi altyapısının üzerine inşa edelim, 2023'te Türkiye'nin en büyük atılımı yapalım. 

"1,2 milyar TL kaynak ayırdık..."

Türkiye'nin zenginliğini vatandaşlarımızın her kesimiyle adil bir şekilde paylaşma ilkemizi, sosyal devlet ilkesiyle birlikte uygulamaya geçirmeyi planlıyoruz. Geçmişte gıda, yakacak gibi birkaç başlıkta destek verilen ailelerimiz kiradan elektriğe kadar çok geniş bir yelpazede devleti yanlarında buluyor. Bu yaklaşım bize kültürümüzün ve medeniyetimizin mirasıdır. Elimizde fırsat varken yoksullukla vurulan gönüllerin tamir edilmesi bir Müslüman ve insan olarak sahip olduğumuz hassasiyetin bir gereğidir. Etkin ve yaygın yardım sistemimizle sosyal destek sisteminin mantığını da değiştirdik. Ailenin tüm fertlerini koruyacak, kuvvetlendirecek, gözetecek faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Aileye yönelik olan hizmetlerimizi genişletmeyi hedefleyen yeni bir adımın müjdesini vermek istiyorum. Türkiye'de halihazırda faaliyette olan 330 Aile Destek Merkezi sayısını 656'ya, 47 Sosyal Dayanışma Merkezi sayısını ise 116'ya yükseltiyoruz. Önceliği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya veriyoruz. Bunun için 1,2 milyar TL kaynak ayırdık. 

"Türk Tabipleri Birliği ismi değiştirilebilir"

Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütlerinde yepyeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat faaliyetlerinin hızlandırılması yönünde talimat verdim. Tabipler Birliği Başkanı'na ilişkin olarak yargı harekete geçmiştir. Türk Tabipleri Birliği'nin isminin gerekirse yasal düzenlemeyle değiştirilmesini temin edeceğiz."

Yorumlar (0)