Erdoğan'dan Biden'a İsrail tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden, kanlı elleriniz ile tarih yazıyorsunuz." dedi.

GÜNDEM 17.05.2021, 21:48 18.05.2021, 14:08
Erdoğan'dan Biden'a İsrail tepkisi

Filistin halkına saldıran İsrail, salgınlığına tüm hızıyla devam ediyor.

Kara ve hava saldırıları sonucu yüzlerce kişi yaşamını yitirirken, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verdiği desteğe devam ederek 735 milyon dolar değerindeki 850 bin adet silah satışını onayladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Joe Biden'ın İsrail'e silah verilmesini onaylamasına tepki gösterdi. 

"Sayın Biden, kanlı elleriniz ile tarih yazıyorsunuz"

"Bugün Sayın Biden'ın ciddi bir oranda İsrail'e silah onayı ile ilgili imzasına şahit olduk." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepkisini şu sözlerle ifade etti:

"850 bin silah onayı söz konusu. Sürekli olarak silahsızlanmadan bahsediyorlar. Sayın Biden, Ermeni soykırımı iddialarında Ermenilerden taraf oldunuz. Şimdi de ciddi anlamda orantısız bir saldırı ile Gazze'yi hedef alan ve yüzbinlerce insanın ölmesine sebep olan bu olayda da maalesef siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeye bizleri mecbur bıraktınız. Biz bu hususlarda çok daha fazla duramayız ve durmayacağız."

"Filistin nöbetimiz devam edecek"

Bugün bir kez daha anımsatıyorum. 84 milyonluk Türkiye, hep birlikte Filistin nöbetimize devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasıyla birlikte huzur ortamını yitiren birçok coğrafya gibi Filistin de kanla yıkanıyor. Siz de buna destek çıkıyorsunuz. 1948 yılından bu yana tek taraflı bir saldırı söz konusu. Biz, mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz.

"Bunlar işte böyle insanlar"

İsrail devleti, Birleşmiş Milletler kararlarını yok sayarak saldırılarına devam ediyor, acılar derinleşiyor. Filistinli halkın sivil itaatsizlik eylemleri ile kendini, evini, vatanını koruma mücadelesinin her daim yanında olduk. Radikal Yahudiler, 1995 yılındaki barış görüşmeleri esnasında Filistinlilere taviz verdiğini düşündükleri İsrail Başbakanı'nı öldürecek kadar ileriye gitmişlerdir. İsrailli bir Başbakan, şahsıma karşı, 'Generalliğim döneminde Filistinlileri öldürüyordum, bana çok zevk veriyordu." dedi. Bunlar işte böyle insanlar. İsrail'in son 13 yılda Filistin'e yönelik saldırıları, uluslararası alanda yeteri kadar karşılık bulamamıştır. Türkiye'den giden yardım gemilerine uluslararası sularda saldırılmıştır.

"Bize dost görünenlere sesleniyorum"

Bunlar küçücük bebekleri öldürecek kadar katil. Ne yazık ki ABD gibi ülkeler Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyorlar ve destek veriyorlar. İsrail'e verilen bu cesaret, her sene ramazan ayında saldırı olarak geri dönüyor. İsrail'in bu eylemlerini görmezden gelenler; Tel Aviv'e atılan roketleri öne çıkarıyor. Siz uçaklarla şehirleri bombalıyorsunuz. Gazze'nin savaş uçağı mı var? Burada tüm dünyaya seslenmek istiyorum. Filistinli çocukların katledilmesiyle ilgilenmeyenler; İsrailli çocukların füze seslerinden dolayı korkması karşısında dehşete düşenler. Çocuklar öldürülürken değil, uyutulurken sessiz olunmalıdır. Bugün bu trajediye sessiz kalanlar, yarın aynılarını kendileri de yaşayabilir. Avrupa'ya sesleniyorum, bize dost görünenlere sesleniyorum."

Yorumlar (0)