Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'helallik' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Helallik istemek geleneğimizin ayrılmaz bir parçası. Yanlış bir şey yaptıysak, hesabını milletimize veririz." dedi.

GÜNDEM 17.05.2021, 22:13 18.05.2021, 17:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'helallik' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, COVID-19 salgınıyla mücadelede alınan ve alınacak olan önlemler hakkında yeni yol haritasına işaret etti.

Esnafa verilen destek paketlerinin detaylarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreçte sıkıntı yaşayanlar olmamış mıdır? Tabii ki olmuştur." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"İnancımızın ve kültürümüzün bir gereği"

"Bölgemizdeki ve dünyadaki emsalleri ile kıyaslandığında ülkemizin hem vatandaşlarına hem de iş dünyasına etkin ve ciddi destekleri sağlayan bir ülke olduğu hakikattir. Bunu ben söylemiyorum, uluslararası kuruluşlar söylüyor. Tüm çabalarımıza karşın gönlü buruk kalan yurttaşlarımız varsa, onlardan helallik istemek kültürümüzün ve inancımızın bir gereğidir.

"Hesabını millete veririz"

Helalliği ve helalleşmeyi bilmeyenler, tabii ki bu husustaki inceliği fark edemez. Bizim bu konudaki muhatabımız da zaten vatandaşlarımızın ta kendisidir. Eğer işimizi doğru bir şekilde yaptıysak, takdirini milletimizden göreceğiz. Yanlışımız veyahut eksiğimiz olmuşsa da hesabını Türk milletine vereceğiz. Milletin tercihine nail olduğumuz her görevde belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak yalnızca hizmet ve eser siyaseti yaptık. Ülkemizin her karış toprağında AK Parti eserleri mevcut."

Yorumlar (0)