Erdoğan: Birileri mutfakta, biz balkonda!

Başkent Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Meclis'te çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olduğunu belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanı seçileri ilk turda bitecek mi bilmiyoruz. 2. tura kalırsa da başımızın üstünde yeri var. Tabi oyların sayımı devam ediyor. Yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla kazanacağımızı düşünüyoruz." dedi.

GÜNDEM 15.05.2023, 00:05 15.05.2023, 02:45
Erdoğan: Birileri mutfakta, biz balkonda!

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Ankara'ya geldi. İstanbul'a bağlı Üsküdar ilçesindeki Kısıklı'daki evinden yürüyerek çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, etrafta kendisini bekleyen ve sevgi gösterisinde bulunan yurttaşları selamladı. Bazı yurttaşlarla da sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından havaalanına geçerek, başkent Ankara'ya hareket etti.

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Bir maratonun neticesini bu akşam yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, "Birileri mutfakta, biz yine balkonda. Türkiye, seçimleri alnının akıyla tamamladı." dedi.

"Muhalefet de bizim açık ara önde olduğumuzun farkında"

Sonuçların henüz kesin olmadığını ancak açık ara önde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet de bizim açık ara önde olduğumuzun farkında. Sonucun nasıl tecelli edeceğini bekliyoruz. Ülkemiz tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden biriydi. Ciddi bir üzücü olay olmadan seçimi tamamladık. Kazanan bütün Türkiye oldu." ifadelerini kullandı. 

"Belediye başkanlarının feveranları, gerçeği değiştirmiyor"

CHP'li yöneticilerin kendi iç hesaplaşmalarının ürünü olan bazı beyanlarda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Belediye başkanlarının feveranları, gerçeği değiştirmiyor. Biz her zaman milletin kararına saygı duyacağız. Seçim kampanyası dönemi bitti, milletimiz kararını verdi." diye konuştu.

"Şimdiden 2 milyon 600 bin fark attık"

Meclis'te çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olduğunu belirten Erdoğan, "Rakibimize şimdiden yaklaşık 2 milyon 600 bin fark attık. Kesiğn sonuçların gelmesiyle bu farkın artacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı oy seçiminde yüzde 50+1 oy sınırı var. Bu nedenle bu seçimin ilk turda bitip bitmeyeceği henüz kesin değil. Her türlü kararın başımızın üstünde yeri var. Yurt dışı oylar tamamen gelmiş değil. Bütün oyların sayılmasıyla ilk turda yüzde 50'yi aşacağımızı düşünüyoruz. Biz Kandil'den talimat alanlarla kol kola olmadık." dedi.

Yorumlar (0)