Köylüler başkente yürüdü

İspanya'nın dört bir tarafındaki köylerden çıkıp başkent Madrid'e gelen çok sayıda kişi, çevrenin, kırsal hayatın ve buralardaki ekonomik koşulların korunması için gösteri yaptı.

DÜNYA 15.05.2023, 00:30 15.05.2023, 17:29
Köylüler başkente yürüdü

SOS Rural (Kırsal Yaşama Acil Yardım) isimli platformun çağrısıyla ve 300'ü aşkın STK'nın (sivil toplum kuruluşu) desteğiyle Madrid şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşte, köylüler, yerel yönetimler ve merkezi hükümetten, nüfusu gitgide azalan kırsal yaşamın savunulmasını talep etti. 

Çiftçiler, hayvancılık sektöründe çalışanlar, avcılar ve nakliyeciler gibi köylerdeki farklı iş kollarından Madrid'e gelen protestocular, kamyonet ve traktörleri ile kent merkezinde tur attı. 

Sol koalisyon hükümetinin hayvan ve çevre hakları ile ilgili çıkardığı yasaların kırsal hayatı tehlikeye soktuğunu, buradaki üreticilere zarar ettirdiğini savunan protestocular, kuraklığa karşı alınan tedbirlerin de yetersiz olduğunu öne sürdü. 

"Ne solcuyuz ne de sağcı"

SOS Rural sözcülerinden Daniel Ruiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hükümetin yürüttüğü politikalar, bizleri yıkıma götürüyor. Mantığa sığmayan yasalar, ulusal hayvancılık ve tarımı engelliyor ve üreticilerin hayata tutunmasını tehlikeye sokuyor. Çıkarılan yasaların büyük kısmı, AB'nin (Avrupa Birliği) diktesiyle gerçekleştiriliyor. Bu gidişat, hayvancılık ve tarımda dışa bağımlılığı artırmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Acil yardım talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ülkede 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler evvelinde gerçekleşen bu protestoya katılan sivil toplum kuruluşları, "Biz ne solcu ne de sağcıyız. Gerek yerel yönetimler gerekse merkezi hükümetin aldığı kararlar, problemlerin çözümü için yetersiz." açıklaması yaparak, eylemlerinin Fransa, Almanya ve Hollanda'daki üreticilerden farklı olmadığını belirtti.

Yorumlar (0)