Erbakan'dan Erdoğan'a flaş çağrı: "O görevleri iade et"

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail'e yönelik uygulanacak ihracat kısıtlamasının geç alınmış, doğru bir karar olduğunu söyledi. Kısıtlamaların genişletilmesi gerektiğini bildiren Erbakan, önerilerini sıraladı. Erbakan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir çağrısı vardı.

GÜNDEM 09.04.2024, 19:13 09.04.2024, 19:26 Hakan Öksüz
Erbakan'dan Erdoğan'a flaş çağrı: "O görevleri iade et"

Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, Türkiye'nin bölgeye havadan yapacağı yardımları engelledi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'e yönelik bir dizi tedbir alınacağını duyurdu. Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracat kısıtlaması getirileceğini duyurdu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ihracat kısıtlaması kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"35 bin masum katledildikten sonra..."

Kararın doğru olduğunu ancak geç kalındığını belirten Erbakan, "Türkiye'nin İsrail'e yolladığı 'Uçak Benzini ve Jet Yakıt', kuvvetle muhtemeldir ki şimdiye kadar oradaki katliamlarda kullanıldı. Bu tam bir felaket. İhracat kısıtlaması kararı doğru ancak çok geç alınmış bir karar. 35 bin masum insan öldükten sonra alınmış bir karar." dedi.

"İncirlik Üssü'nden İsrail'e yardımlar engellenmeli"

Kısıtlamaların genişletilmesi gerektiğinin altını çizen Erbakan, "Hükümet, ilan edilen bu 54 madde ile yetinmemeli. Malatya Kürecik Radar Üssü kapatılmalı. İncirlik Üssü'nden İsrail'e yapılan yardımlar engellenmeli. Silah ve mühimmat sevkiyatı durdurulmalı. Türkiye üzerinden İsrail'e sevkiyat yapan başka ülkeler var. Bu da engellenmeli." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan, bu görevleri iade etsin"

D-8 ülkeleriyle bir an önce toplantı yapılması gerektiğinin altını çizen Fatih Erbakan, "İsrail'e yönelik çok daha kapsamlı tedbirler alınmalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran 2024'te ABD'de yapılan G-8 zirvesinde 'Genişletilmiş Büyük Ortadoğu' projesi kapsamında 'eş başkanlık' görevini üstlenmişti. 'Ilımlı İslam' kavramının sözcülüğü de bu görev kapsamındaydı. Sayın Erdoğan, bu görevleri bir an önce iade etmeli. Bu milletin arzusudur." diye konuştu.

Yorumlar (0)