Emniyet Genel Müdürü görevden alındı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevden alınarak, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

GÜNDEM 18.07.2019, 09:01 18.07.2019, 09:11
Emniyet Genel Müdürü görevden alındı!

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığını duyurdu. 

Karara göre, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevinden alınarak, yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Mehmet Aktaş'tan boşalan Şırnak Valiliğine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan atanırken, Bayburt Valiliğine de bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevinde bulunan Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

Mehmet Aktaş kimdir?

Mehmet Aktaş, 1968 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Aktaş, Aksaray'ın Gülağaç, Malatya'nın Kuluncak, Muş'un Hasköy, Düzce'nin Cumayeri ve Rize'nin Çayeli ilçelerinde kaymakamlık görevini yürüttü. 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde, 2010-2014 yılları arasında sırasıyla Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev alan Aktaş, daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.

2016 yılında Karabük Valiliği, ardından 2017 yılında da Şırnak Valiliği görevini üstlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ali Hamza Pehlivan kimdir?

Ali Hamza Pehlivan, 1977 yılında  Rize’nin Hemşin ilçesinde dünyaya geldi.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Giresun'un Doğankent, Erzincan'ın Kemah, Giresun'un Piraziz, Kahramanmaraş'ın Göksun, Bursa'nın İznik ilçelerinde kaymakamlık görevini yürüten Pehlivan, 2017 yılında Bayburt Valisi olarak atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Şırnak Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Cüneyt Epcim kimdir?

Cüneyt Epcim, 1981 yılında Amasya'da dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Afyonkarahisar'ın Başmakçı, Artvin'in Ardanuç, Çorum'un Mecitözü ilçelerinde kaymakamlık görevini yürüten Epcim, 2014 yılında Hakkari Valiliğine Vali Yardımcısı olarak atandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Bayburt Valiliğine atanan Cüneyt Epcim, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri AK Parti Hakkari Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Yorumlar (0)