Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" sözlerini kullanan ve daha sonra gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 09.11.2022, 11:42 09.11.2022, 15:01
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı

Bir televizyon programında sarf ettiği sözlerle "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçu dolayısıyla gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlandı, Adliye’ye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Kolivar'ın emniyetteki işlemleri sona erdi.



Tutuklandı

Gözaltındaki işlemlerinden sonra sağlık kontrolünden geçirilen Kolivar, ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti tarafından dosyası incelenen Cihan Kolivar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Katıldığı bir programda kullandığı sözler sebebiyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi kapsamında "Türk milletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçu sebebiyle resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Cihan Kolivar ne demişti?

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, bir televizyon programına katılmış ve "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Toplumumuz ekmek ile doyduğu için 20 senedir böyle başında yöneticiler duruyor'' sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)