"Ekmek" açıklamasıyla gündeme gelen Cihan Kolivar gözaltında!

Ekmek tüketimini aptallıkla ilişkilendiren ve konuyu Türkiye siyasetine getirerek, "Bu yüzden başımızdakiler 20 yıldır aynı." ifadesini kullanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Türk Milletini alenen aşağılama" suçlamasıyla gözaltına alındı.

GÜNDEM 08.11.2022, 17:03 Hakan Öksüz
"Ekmek" açıklamasıyla gündeme gelen Cihan Kolivar gözaltında!

Katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında yüksek enerji ve ürün fiyatları hakkında konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, gündeme damga vuran açıklamalar yaptı. Ekmeğe yapılan zamların neden gerekli olduğunu anlatan Kolivar, birden konuyu sosyolojik gözlemlere ve bilimsel araştırmalara getirdi.

Cihan Kolivar ne dedi?

Türkiye gibi ekmek tüketimi yüksek ülkeler hakkında konuşan Kolivar, "Bence ekmek bir temel gıda maddesi değil. Sadece aptal toplumlar, ekmeği gıda maddesi olarak kullanır. Bizim vatandaşlarımız da ekmeği çok tüketiyor. Bu söylediğim şeyler bilimsel. Bizim ülkemizde kişi başı yıllık ekmek tüketimi yaklaşık 250 kilogram. İngiltere, Japonya ve Norveç gibi gelişmiş ülkelerde ise 50 kilo civarında bir tüketim söz konusu. Ekmekle doyuyor Türk toplumu. Başımızdaki yöneticilerin 20 yıldır durması da bunun göstergesi." şeklinde konuşmuştu.

"Türk Milletini alenen aşağılama" suçundan gözaltına alındı

Cihan Kolivar'ın canlı yayında yaptığı açıklamalar gündemde yankı uyandırdı. Başta AK Parti olmak üzere pek çok kesimden söz konusu açıklamalara tepki geldi. Ekmek yiyen toplumların "aptal" olduğunu ifade eden Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, "Türk Milletini alenen aşağılama" suçundan gözaltına alındığı kaydedildi. 

Ömer Çelik: "Husumet siyasetinin elemanı" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu ifadelerin "nefret söylemi" olduğunu vurguladı. Twitter'dan paylaşımda bulunan Ömer Çelik, Cihan Kolivar hakkında "husumet siyasetinin elemanı" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)