Düşmana korku salan yerli bombaatar Jandarma envanterinde!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin talebi ve ihtiyaçları doğrultusunda Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş. bünyesinde milli ve yerli ürünler geliştirilmeye devam ediliyor. Bu doğrultuda tasarlanan ve kalifikasyon testleri sona eren, şu ana kadar binlercesi teslim edilen "40 mm Tamburalı Bombaatar", kendi alanında en iyiler listesinde yer alıyor.

GÜNDEM 29.03.2022, 14:19 30.03.2022, 09:35
Düşmana korku salan yerli bombaatar Jandarma envanterinde!

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.’nin geliştirilen ve kalifikasyon testlerini tamamladığı 40 mm Tamburalı Bombaatar, TSK’nın talepleri çerçevesinde uzun bir süredir teslim edilmeye devam ediyor.

Binlercesi teslim edildi

Şu ana kadar binlerce adedi teslim edilen 40 mm Tamburalı Bombaatarların, 500 adetlik yeni partisi Jandarma Genel Komutanlığına gönderilmek amacıyla yola çıkıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile yapılan sözleşme kapsamında, bin adetlik 40 mm Tamburalı Bombaatarın, Jandarma Genel Komutanlığına gönderilmesi hedefleniyor.

Bombaatarların özellikleri

Nişangah dahil olmak üzere boş ağırlığı 6 kg 750 gram olarak bilinen 40 mm bombaatar, yarı otomatik çalışma sistemine sahip. TSK’nın talepleri çerçevesinde uzun bir süredir imal edilen 40 mm Tamburalı Bombaatar, geliştirilmeye devam ediyor.

Etkili menzil alanı 375 metre olarak belirtilen bombaatar, 10 saniye içinde 6 bomba atabiliyor. Ayrıca namlu çıkış hızı saniyede 76 metre olarak değerlendirilen bombaatar aracılığıyla, sahada hızlı ve etkin reaksiyon gösterilebiliyor.

Yorumlar (0)