Doğu Perinçek, Beşar Esad'la görüşme için tarih verdi!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ziyareti konusunda "Eylül ayında bu buluşmayı yapacağız. Heyeti oluşturuyoruz" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 20.08.2022, 14:33 20.08.2022, 17:44
Doğu Perinçek, Beşar Esad'la görüşme için tarih verdi!

İç savaş sebebiyle Suriye'den gelen mültecilere yönelik Türkiye’nin geri dönüş politikaları devam ediyor.

İlk açıklama Çavuşoğlu'ndan geldi

Bu çerçevede gündemdeki çözüm yollarından biri Beşar Esad ile görüşmek. Öncelikle Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de güvenli ortamın hazırlanmasının çözümünü siyasi uzlaşıdan geçtiğini söyleyerek, "Suriye’nin tek çıkar yolu siyasi uzlaşı. Kim olursa olsun teröristlerin temizlenmesi gerek. Rejim ile muhalif Suriyeliler arasında bir barışın olması gerektiğini ve Türkiye olarak da buna destek verebileceğimi ifade ettik.” şeklinde konuştu.

Bu ifadelerden sonra Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve ardından da Doğu Perinçek, konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Heyetler arası bir görüşme yapılacak"

Bir televizyon programına katılan Doğu Perinçek, Beşar Esad ile bir görüşme yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya, "Birebir değil fakat heyetler arası bir görüşme olacak" yanıtını verdi.

Perinçek, heyette bulunacak isimlerin şu an için belli olmadığını yalnızca kendisinin ve Ethem Sancak'ın kesin olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde isimlerin de kesinliğe kavuşacağını söyledi.

"Eylül ayında buluşmayı yapacağız"

Doğu Perinçek, yeniden katıldığı bir programda Suriye ziyareti için tarih verdi.

Perinçek, "Eylül’de bu buluşmayı yapacağız. Heyeti oluşturuyoruz” dedi.

Perinçek görüşme gününün, Beşşar Esad'ın takvimine ve kendilerinin görüşmelerine göre belirleneceğini açıkladı.

Yorumlar (0)