Diyarbakır’dan acı haber: Dicle Nehri'ne giren 3 lise öğrencisi boğuldu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dicle Nehri’ne serinlemek için giren lise öğrencisi 4 arkadaştan 3’ü boğularak yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 05.06.2022, 17:08 07.06.2022, 09:27
Diyarbakır’dan acı haber: Dicle Nehri'ne giren 3 lise öğrencisi boğuldu

Alınan bilgilendirmelere göre, Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi'nde Vali Aydın Arslan Fen Lisesi öğrencisi olan 4 arkadaş serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. Akıntıya kapıldığı söylenen 4 arkadaştan Yunus Vural, Osman Yetişgin ve Enes Can sudan çıkamadı. Nehirden çıkmayı başaran diğer öğrenci çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi.

Vatandaşlar ve ekipler seferber oldu

Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu iletmesiyle beraber olay yerine kıyı arama kurtarma çalışmaları için ANDA, ambulans, AFAD ve polis ekipleri gönderildi. Suya girdikten ortalama 1,5 saat sonra su üzerine çıkan gençler sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından çıkartıldı. İlk müdahalenin sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldığı 3 arkadaş, ambulanslarla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edildi. 3 lise öğrencisi yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı.

Birbirlerine sarılmışlar

Yaşanan olayın görgü tanıklarından olan Ahmet Balta, balık tuttukları esnada saat 12.05'te bir kişinin bağırma sesini işittiklerini söyledi. Olay yerinde gittiklerinde ise 3 arkadaşın suyun üzerinde birbirine sarılmış halde olduğunu söyleyen Balta, “Bir an dibe battılar sonrasında bir daha göremedik. Diğer arkadaşlarını çıkarabildik. Öğrencilermiş, okulda okuyorlarmış. Gençlerin bağırma sesleri geliyordu” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)