Diyanet İşleri Başkanı: Ayasofya'da sadece ibadet edilmesin!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'da sadece ibadet edilmemesi gerektiğini, aynı zamanda bir mektep işlevi görmesi gerektiğini söyledi. 

GÜNDEM 11.07.2020, 15:00 11.07.2020, 15:02
Diyanet İşleri Başkanı: Ayasofya'da sadece ibadet edilmesin!

Diyanet'ten merakla beklenen Ayasofya açıklaması geldi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'nın "cami" statüsünü yeniden kazanmasına ilişkin konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ayasofya'nın ibadete açılması dolayısıyla sevindiğini belirterek, gençlik döneminin "Ayasofya açılacak" şeklinde sloganlar atarak geçtiğini söyledi.

"Tüm İslam âlemi için önemli"

Erbaş, Ayasofya'nın yalnızca Türkiye için değil bütün İslam âlemi için sembolik bir önemi olduğuna dikkat çekerek, 86 senelik hasretin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabalarıyla ibadete açıldığını kaydetti.

Ayasofya'nın insanlık için önemli bir değer olduğunun altını çizen Erbaş, caminin 1500 seneden fazla bir geçmişe sahip olduğunu anımsattı. Erbaş, buranın ibadet edilen bir yapı haline getirilmiş olmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. 

"Aynı zamanda mektep olmalı"

Erbaş, Ayasofya'nın cemaatinin bol olmasına ilişkin dileklerini ileterek, burada yalnızca ibadet edilmemesi gerektiğini, aynı zamanda bir mektep, medrese işlevi görmesi gerektiğini ifade etti.

Ayasofya'yı kürsü dersleri ile zenginleştirmeye çalışacaklarını aktaran Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak harekete geçtiklerini söyledi.

"İlk cuma namazı 24 Temmuz'da"

Erbaş, tüm insanlığa hizmet sunabilecek faaliyetlerin yürütülebileceği ve içerisinde mektep olan bir cami için çalıştıklarını belirterek, burada ilk cuma namazının 24 Temmuz günü kılınacağını kaydetti. 

İbadete hazırlama aşamasında Ayasofya'ya gideceklerini aktaran Erbaş, bundan sonra eksikleri tamamlamak için gerekeni yapacaklarını ve 24 Temmuz'a kadar her şeyi tamamlamayı planladıklarını ekledi. 

Yorumlar (0)