Anastasiadis'in paylaşımına "Camileri yıkın" yorumu!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Nikos Anastasiadis, Ayasofya'nın ibadete açılmasını "dünya mirasına karşı saygısızlık" olarak nitelendirdi. Anastasiadis'in paylaşımının altına "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tüm camileri yıkın." yorumu yapıldı.

DÜNYA 11.07.2020, 15:16
Anastasiadis'in paylaşımına "Camileri yıkın" yorumu!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Ayasofya'nın cami statüsünü yeniden kazanarak ibadete açılmasından ciddi derecede rahatsız oldu. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Nikos Anastasiadis, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile karara tepki gösterdi.

"Medeni dünya için problem oluşturuyor"

Paylaşımında Ayasofya'nın fotoğrafına yer veren Anastasiadis, buranın cami haline getirilmesinin medeni dünya için problem teşkil ettiğini ileri sürdü. 

Anastasiadis, Ayasofya'nın ibadete açılmasının, medeni dünya ile onu temsil eden uluslararası kuruluşlar adına sıkıntı yarattığını ifade etti. 

Rahatsızlığını belli eden Anastasiadis, Ayasofya'nın, tüm Hristiyanlar için manevi anlamda özel değere sahip bir dünya mirası olduğunu ve alınan kararın da dünya mirasına karşı yapılan bir saygısızlık olduğunu kaydetti.

Paylaşıma peş peşe yorumlar geldi

Anastasiadis'in paylaşımına yanıt veren bir kullanıcı, "Larnaka şehrinde bulunan camiyi kapatmak sizin elinizde." yazdı. 

Yorum yapan kişinin kast ettiği "Tuzla Camisi"ne daha önce Bizans bayrağı asılmıştı. 

Başka bir kullanıcı da Hristiyan kimliğinin korunması gerektiğini kaydederek, "Barbar Türklere karşı mücadelede beraberiz." ifadesini kullandı. 

Bir diğer kullanıcı da "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tüm camileri yıkın." yazdı. 

"Kınıyoruz"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis tarafından da söz konusu karara sert tepki geldi. 

Hristosulidis, Türkiye'nin Ayasofya meselesindeki davranışlarını kınadıklarını belirterek, Türkiye'yi uluslararası yükümlülüklere riayet etmeye çağırdıklarını söyledi. 

Yorumlar (0)