Dışişleri'nden kritik ABD ve GKRY açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Savunma Bakanlığı'nın, GKRY'yi (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programı'na eklemesini şiddetle kınadı.

GÜNDEM 03.10.2022, 20:00 04.10.2022, 14:59
Dışişleri'nden kritik ABD ve GKRY açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, "ABD Savunma Bakanlığı'nın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ABD Savunma Bakanlığı çatısı altındaki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programı'na dahil etmesini şiddetle kınıyoruz." denildi.

Gün içerisinde KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Dışişleri Bakanlığı'nca husus hakkında gerçekleştirilen açıklamanın desteklendiği belirtilen açıklamada, iki hafta evvel GKRY'ye yönelik uygulanan silah ambargosunu kaldıran ABD'nin bu yeni adımının ülkemiz yönünden hiçbir gerekçeyle izahının asla mümkün olmadığına işaret edildi. 

"Gereken tüm adımlar atılacak"

Bahse konu açıklamada, "ABD bu yeni adımıyla, Kıbrıs'taki iki taraf arasındaki dengeyi bozmanın da ötesine geçmiş, bizzat taraf tutar bir konuma gelmiştir. ABD, bu tarz adımlarla Kıbrıs meselesinin kalıcı, adil ve sürdürülebilir bir çözüme ulaştırılması sürecinde yapıcı bir rol oynama olanağını da yitirmektedir." ifadeleri kullanıldı. 

Ülkemizin garantör sıfatına dikkat çekilen açıklamada, Kıbrıslı Türklerin güvenliğini tesis etmek üzere gereken tüm adımların atılmaya devam edileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)