Derya Büyükuncu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 8 yıl 2 ay hapis!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19 virüsüne yakalanmasının ardından sosyal medya hesabından helva paylaşımı yapan milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında açılan soruşturma tamamlandı.

GÜNDEM 19.08.2022, 13:58 20.08.2022, 10:34
Derya Büyükuncu'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 8 yıl 2 ay hapis!

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında açılan soruşturma tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Covid-19 virüsüne yakalanmıştı. Haberin medyada duyulmasıyla birlikte siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “geçmiş olsun” dileklerinde bulunmuştu.

"20 tencere helva yapmaya şimdiden başladım"

Milli yüzücü Büyükuncu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı “Dua bekliyoruz” sözlerine bir atıfta bulunarak helva görseli paylaşmış ve “Koronavirüs olmuş bizden dua istiyor. Tabi ediyoruz, merak etmesin. Ben 20 tencere helva yapmaya şimdiden başladım. Zamanı geldiğinde bütün mahalleye helva dağıtacağım.” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşım sosyal medyada gündem olurken birçok kişi Büyükuncu'ya tepki göstermişti.

Yakalama kararı çıkartıldı

Yaşanan bu olayların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında bir yakalama kararı çıkartıldığını duyurdu. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığı ile alakalı suç oluşturan paylaşımlara ilişkin başlatılan soruşturma dahilinde, Derya Büyükuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

8 yıl 2 ay hapis cezası istendi

Derya Büyükuncu hakkında açılan soruşturmanın bugün tamamlandığı belirlendi.

Savcılık, milli yüzücü Büyükuncu hakkında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı zincirleme şekilde alenen hakaret" suçundan toplam 8 yıl 2 aya kadar hapis istemi ile dava açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan "mağdur" sıfatı ile yer aldı.

Kavuşturma izni verildi

"Cumhurbaşkanına Hakaret " suçundan Derya Büyükuncu hakkında kovuşturma yapılabilmesi için Adalet Bakanı'ndan 21 Mart 2022 tarihinde kovuşturma izni alındığı da ifade edildi.

Şeref, onur ve saygınlığı zedeler nitelikte

İddianamede, şüpheli Derya Büyükuncu'nun kullandığı sosyal medya hesabından farklı zamanlarda yapmış olduğu paylaşımlarının eleştiri hakkı ile ifade özgürlüğü sınırlarını aşan, Cumhurbaşkanının şeref, onur ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu, bunun dışında gönderilerin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılması nedeni ile aleniyet unsurunun somut olayda gerçekleştiği belirtildi.

Daimi hak mahrumiyeti cezası

Diğer yandan Derya Büyükuncu'nun, sosyal medya hesabındaki paylaşımı sonrası Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından milli yüzücüye "daimi hak mahrumiyeti" cezası verilmesi kararlaştırılmıştı.

Yorumlar (0)