Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Pakistan'a gidiyor: Şerif’le baş başa görüşecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gidiyor.

GÜNDEM 01.08.2023, 16:38
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Pakistan'a gidiyor: Şerif’le baş başa görüşecek

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi olan PNS TARIQ'ın denize indirilme töreni, yarın gerçekleştirilecek. Pakistan'ın Karaçi şehrinde düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve geminin Karaçi ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de katılacak. Yılmaz, ziyaret kapsamında gittiği Pakistan’da Şerif’le baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

MİLGEM projesi kapsamında 3 gemi denizle buluştu

Ana yükleniciliğini üstlenen Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) tarafından, devletten devlete anlaşma modeli ile Pakistan Deniz Kuvvetleri için hem Türkiye hem de Pakistan'da eş zamanlı olarak inşa edilen PN MİLGEM gemileri, etkin ve uzun menzilli sensör ile silah sistemlerine, yüksek güvenilirlik ve caydırıcılığa, düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izine sahip bulunuyor.

ASFAT ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında 6 Eylül 2018 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında, Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne 4 PN MİLGEM korvetinin satışı gerçekleştirilerek, o dönem Türkiye'nin savunma sanayisi alanında tek kalemde en büyük ihracat projesi gerçekleştirmişti.

PN MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen birinci gemi PNS BABUR'ün denize indirilme töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'nin katılımı ile 15 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilmişti.

İnşa edilen ikinci gemi olan PNS BADR'ın denize iniş töreni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği video mesajın yayınlanması, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Israr Tareen ve eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katılımıyla 20 Mayıs 2022 tarihinde Karaçi Tersanesi'nde düzenlenmişti.

Projenin 3. gemisi PNS KHAIBAR'ın da denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in katılımıyla 25 Kasım 2022 yarihinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleşmişti.

Yorumlar (0)