Cumhur İttifakı'nda yerel seçim pazarlığı: Bahçeli, Erdoğan'dan 3 büyükşehri istiyor

Yerel seçim çalışmalarına hız veren Cumhur İttifakı kanadında, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Adana, Manisa ve Mersin’de AK Parti'nin aday çıkarmamasını talep edecek. Buna karşılık MHP ise diğer büyükşehirlerde AK Parti'nin çıkaracağı adaya destek verecek.

GÜNDEM 19.10.2023, 11:59
Cumhur İttifakı'nda yerel seçim pazarlığı: Bahçeli, Erdoğan'dan 3 büyükşehri istiyor

31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçim için geri sayım başladı. Bu anlamda Cumhur İttifakı’nda hareketli günler yaşanıyor. Seçim için yapılacak olan iş birliği sürecinde her iki partide yer alan heyetlerin önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Ankara'da bir restoranda yapılacağı öğrenilen görüşmede, AK Parti ile Mhp'li kurmaylar şu ana kadar gerçekleştirdikleri ön çalışmalar hakkında birbirlerine bilgi verecek. Heyetlerin söz konusu işbirliği kapsamında önceliği ise büyükşehir belediye başkan adaylarının belirlenmesi olacak.

Bahçeli, 3 büyükşehire talip

AK Parti ile MHP arasında 2019 yerel seçimleri zamanında yapılan işbirliği çerçevesinde Adana, Manisa ve Mersin’de MHP, diğer büyükşehirlerde de AK Parti aday göstermişti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde ise 2019 yılında olduğu gibi Adana, Manisa ve Mersin’de MHP'nin adayının, diğer büyükşehirlerde de AK Parti'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor.

MHP, adaylara şerh düşebilir

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre bu defa MHP'nin "Seçilebilecek aday" için AK Parti'nin belirleyeceği kişilere gerektiğinde şerh düşebileceği ileri sürülüyor. Özellikle CHP’ye ait 11 büyükşehir belediye başkanlığı için aday belirleme sürecinde o büyükşehirlerdeki seçmen yapısının dikkate alınacağı konusuna işaret ediliyor.

Seçmenin istediği isimler aday olacak

AK Parti ve MHP'nin, öncelikle başta CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere bütün büyükşehir belediye başkan adaylarıyla bir çalışma gerçekleştirdiği de ifade ediliyor. Bu çerçevede de MHP'nin aday çıkaracağı büyükşehirlerde "AK Parti tabanının da kabul edeceği bir ismin", AK Parti'nin aday gösterdiği büyükşehirlerde de "MHP tabanının itiraz etmeyerek kabul edeceği bir ismin" aday olacağı belirtiliyor. 519 ilçedeki belediye başkanlıklarında ise yürütülecek işbirliği kapsamında "dengenin gözetileceğine" dikkat çekiliyor.

Yorumlar (0)