Çöp evde bulunan çocuktan güzel haber geldi!

Bursa'daki çöp evde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A.'yı ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Durumu iyiye gidiyor, keyfi yerinde. İlk kez bu kadar sağlıklı olduğunu gördüm." dedi. Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ise "Taburcu edilmesi için biraz daha kilo alması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 03.08.2022, 17:01 04.08.2022, 16:18 Hakan Öksüz
Çöp evde bulunan çocuktan güzel haber geldi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir çöp evde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A., Türkiye'yi şoke etmişti. Teyze Kamuran Pınar A'nın (44) kirasını aylarca ödememesi üzerine eve giren ekipler, zayıflamış ve saçları uzamış Cem Muhammet A.'yı bulmuştu. Çocuğun tırnaklarının uzadığı ve inanılmaz derecede zayıfladığı görülmüştü. Talihsiz çocuğun yaklaşık 1 yıl boyunca çöp evde tutulması kamuoyunda öfkeye neden olmuştu. Çocuğun teyzesi Kamuran Pınar A. gözaltına alınmıştı.

Prof. Dr. Özlenen Özkan: "Yardım almadan yürüyebiliyor"

Edinilen bilgilere göre tedavi edilmesi için Antalya'ya gönderilen 9 yaşındaki çocuktan yi haber geldi. Uzmanlar, hastaneye yatırıldıktan sonra Cem Muhammet A.'nın 2 kilo 100 gram aldığını duyurdu. Çocuğun kan değerlerinin beklenenden iyi olduğunu kaydeden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Böbreklerinde bir sorun görünmüyor, kalp değerleri de harika. Yardım almadan yürüyebiliyor." diye konuştu.

"Psikolojik olarak çok daha iyi durumda"

Tedavi altına alınan Cem Muhammet A.'yı ziyaret eden Özlenen Özkan, gazetecilere demeç verdi. Cem'i ilk kez bu kadar sağlıklı gördüğünü belirten Özkan, "Psikolojik olarak da daha iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Keyfi yerinde görünüyor. Ülkenin dört bir yanından hediyeler alıyor. Amacımız, güvenli bir aile ortamına kavuşmasını sağlamak." ifadelerini kullandı.

Başhekim Çete: "Biraz daha kilo almalı, sonra taburcu edeceğiz"

Talihsiz çocuğun sağlık durumuna ilişkin bir açıklama da Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete'den geldi. Cem'in beslenme programını yüksek kalorili yiyeceklerden oluşturdularına değinen Çete, "Sağlığı iyiye gidiyor ancak henüz taburcu edilecek duruma gelmedi. Biraz daha kilo almalı." dedi.

Yorumlar (0)