Muhammet'i çöp eve kapatan teyzenin kocası konuştu: "13 yıldır çocuğumu arıyordum"

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, kardeşi Yasemin Acar'ın çocuğu Muhammet A.'yı kaçırıp çöp eve kapatan Kamuran Pınar Acar'ın eski kocası konuştu. İsmini vermek istemeyen baba, "13 senedir çocuğumu arıyorum. Bu olay sonrasında kızımı alma ihtimalim de ortaya çıktı" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 29.07.2022, 11:23 29.07.2022, 11:25
Muhammet'i çöp eve kapatan teyzenin kocası konuştu: "13 yıldır çocuğumu arıyordum"

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, 21 Temmuz'da boşaltılmak istenen çöp evdeki odada teyzesi Kamuran Pınar A.’nın alıkoyduğu ve baygın bulunan Cem Muhammet A., Antalya'daki annesi Yasemin A.'ya teslim edildi.

İfadesinden sonra Kamuran Pınar A. tutuklanırken, Cem Muhammet ise savcılık kararı sonrasında Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından annesinin yanından alınarak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü.

“Kızımı 3 yaşındayken en son gördüm”

Muhammet A.'yı kaçırıp çöp eve kapatan Kamuran P. Acar'ın eski kocası, ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski eş, ayrıldığı zaman kızının küçük yaşta olması sebebiyle velayetin anneye verildiğini ifade etti.

Adının vermek istemeyen baba, "13 senedir çocuğumu arıyorum. Bu olay vesilesiyle kızımı alma şansım oldu" sözlerini kullandı. Boşandıkları zaman kızının 3 yaşında olduğunu söyleyen baba, "Kamuran, 13 yıl önce kızımı da alarak kayboldu. En son 3 yaşındayken kızımı gördüm. Babayı tanımaya başladığı zaman Kamuran, bir anda kayboldu. Birçok kez izini bulduk. Çocuk icralarına başvurduk. Bursa'ya gelmişler, aylarca aramadın ardından bulduk. Önceki evde de aynı durumdaydı. Temizlikte hassas değildi. Sürekli benim için uzaklaştırma kararları aldırdı. Kızım için her şeye rağmen senelerdir, bir gün olsun nafakasını aksatmadım. 12 senedir yatırdığımız paraları dahi inkar etti. Yatırmadı bahanesiyle dava açtı. 2 sene önce toplu bir para göndermiştim. Bu para ile demek ki son adrese taşınmışlar" sözlerini kullandı.

Şu ana kadar kızına kavuşmak için devamlı olarak mücadele ettiğini söyleyen Baba, "İstanbul'da yaşıyorum. Maddi sıkıntım yok. Özel okullarda kızımı okuturduk. Fakir değiliz. Halimiz yerinde, ailemiz geniş. Çocuk gelse dünyanın en mutlu çocuğu olurdu. Ancak bunu engellediler. Onu yalnızca okul resimlerinden görebildim. Derslerini takip ettiğim zaman başarılı bir öğrenci olduğunu fark ettim ve onunla gurur duydum" açıklamasını yaptı.

“Velayetini talep ettik”

Sabah gazetesine konuşan Baba, kızının velayetini almak için aile ve çocuk mahkemesine başvuru yaptıklarını söyledi ve şöyle konuştu:

"Velayeti almak için uğraşıyorum. Sosyal hizmetlerde şu anda. Kızımın en son 3.5 yaşındaki resimleri var telefonumda. O, duvar kağıdım oldu. 13 senedir günün her dakikası, her saniyesi bu resme bakıyorum. Avukatlarım mücadele ediyor. Başarılı olacağız inşallah. Çok heyecanlıyım.”

Muhammet'in annesi Yasemin Acar'ın telefonunu polislere verdiğini ifade eden baba, Çöp evde Muhammet'in bulunmasından sonra e-Devlet'ten kendisine polislerin ulaştığını da aktaran baba, "Polisler Muhammet'in annesini tanıyıp tanımadığımı bana sordu. Ben telefon numarasını verdim. Zaten Yasemin'i öyle buldular. Yıllar önce Yasemin, bana ulaşıp çocuğunu yanına almak istediğini ifade etmişti. Ben de adresi vermiştim. Kamuran, annesi, Cem ve kızım, o dönem aynı adreste yaşıyorlardı” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)