Bursa’da akıl almaz olay! 9 yaşındaki yeğenini 1 senedir çöp evde kilitli tutuyordu

Kiraladığı dairenin sahibine para ödemeyince mahkeme istemiyle çıkış yapması istenen kiracının, yeğenini 1 senedir kilitli tuttuğu ve daireyi çöp eve çevirdiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 24.07.2022, 17:40 25.07.2022, 17:44
Bursa’da akıl almaz olay! 9 yaşındaki yeğenini 1 senedir çöp evde kilitli tutuyordu

Bursa'da kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık büyük bir dramı gözler önüne serdi. Bursa’nın ilçesi olan Nilüfer’e bağlı Görükle Sakarya Mahallesi’nde yer alan bir apartmanda hayatını sürdüren Aydın S., dairesini 1 Temmuz 2020 tarihinde Kamuran Pınar A.’ya kiraladı. Fakat Kamuran Pınar A., daire sahibine herhangi bir ödeme yapmadı. Bu durum üzerine ev sahibi Aydın S., avukat yoluyla mahkemeye başvurdu.

“Eve girerseniz şikâyet ederim” diye tehdit etti

Mahkeme daha sonrasında kira borcunu ödemesi adına Kamuran Pınar A.’ya tebligat yolladı. Fakat Kamuran Pınar A. tekrar ödemeye yanaşmadı. Mahkeme bu defa dairenin tahliye edilmesi için karar aldı. Daha sonra eve ulaşan icra ekipleri, evin kapısını çilingir desteğiyle açtırdı.

Dairenin kapısının açılmasının sonrasında ekipleri çöp yığınları karşıladı. Evin hemen giriş kapısında bulunan dolaba asılan notta, “Eve sakın girmeye kalkmayın. Böyle bir şey yaparsanız sizi haneye tecavüzden şikâyet edeceğim” ifadelerinin bulunduğu görüldü. Daha sonrasında ekipler, dairenin kilidini yeniledi ve evden ayrıldı.

Kilidinin değiştiğini anladı, çilingir çağırdı

İcra ekiplerinin geldiği esnada evde bulunmayan Kamuran Pınar A., dairesine geldiğinde kilidin değiştirildiğini fark etti. Bu durum üzerine kiracı Kamuran Pınar A. da çilingir çağırdı ve kapıyı açtırdı. Bunu fark eden ev sahibinin avukatı Batuhan Arısoy, durumu polis ekiplerine iletti.

Eve ulaşan polis ekipleri, kiracının mahkeme kararına uymadığını ve zorla eve girdiğini gerekçe göstererek Kamuran Pınar A.’yı gözaltına aldı. Kamuran Pınar A.’yı polis merkezine götüren ekipler, kadının ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

Odaya girdiler, çöpler arasında çocuk buldular

Bu esnada çöp evin temizlenebilmesi adına Nilüfer Belediyesi ekipleri ile iletişime geçildi. Eve ulaşan ekipler, temizlik işlemlerine başladıkları esnada bir odanın kapısının kilitli olduğunu tespit etti. Odanın kapısını kıran temizlik personelleri, içerde baygın vaziyette yatan bir çocuk buldu.

Çocuğun uzun süredir odada kilitli kaldığını fark eden temizlik personelleri, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

1 sene boyunca odaya kilitli kaldı

Çöp dairede hapsedilen küçük çocuk, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin sonrasında ambulansla beraber Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Takribi 1 senedir odada kilitli kaldığı ifade edilen çocuğun tırnakları ile saçlarının uzadığı, vücudunda yaralar olduğu ve çok zayıfladığı görüldü.

Olayın sonrasında polis ekipleri, küçük çocuğun neden burada tutulduğunu ve kim olduğunu tespit edebilmesi için soruşturma başlattı.

Küçük çocuk yeğeni çıktı

Gerçekleştirilen inceleme sonrasında ekipler, çocuğun kiracı Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi olan Yasemin A.'nın oğlu olduğu ve adının da Cem Muhammet A. olduğunu tespit etti. Kamuran Pınar A.’nın yaklaşık bir senedir kız kardeşiyle konuşmadığı ve yeğenine de kendi baktığı belirlendi.

Hastanede tedavi edilen Cem Muhammet A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alındı. Ekiplerin aradığı Kamuran Pınar A. ise tekrar gözaltına alındı.

Koruma altına alındı

Öte yandan olayın ardından annesi Yasemin A.’ya teslim edilen Cem Muhammet A., gerçekleştirilen incelemelerin ardından annesinden geri alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altına alındı. Dün akşam saatlerinde Antalya’ya getirilen talihsiz çocuk, bir süre özel bir programa tabi tutulacak.

Yorumlar (0)