Cani teyze hakkında karar verildi

Bursa'daki bir çöp evde teyzesi tarafından 1 yıl boyunca kilitli bir odada tutulan çocuk, Antalya'daki annesinin yanına gönderilmişti. Gelen son dakika bilgisine göre Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, talihsiz çocuğu koruma altına aldı. Cem Muhammet A.'yı eve kilitleyen Kamuran Pınar A. tutuklandı Çocuğun annesi ile teyzesi birbirini suçladı. İşte korkunç olaya dair detaylar...

YAŞAM 25.07.2022, 12:26 25.07.2022, 19:00 Hakan Öksüz
Cani teyze hakkında karar verildi

Bursa'da küçük bir kız çocuğunun 1 yıl boyunca bir çöp evde tutulduğu ortaya çıktı, Türkiye şoke oldu. Edinilen bilgilere göre Kamuran Pınar A., kentin Nilüfer ilçesindeki bir evi 1 Temmuz 2020'de kiraladı. Kiranın hiç ödenmediğini belirten ev sahibi Aydın S., konuyu mahkemeye taşıdı. Kamuran Pınar A.'ya mart ayında tebligat gönderen mahkeme, kiranın ödenmesini istedi.

Evi kiralayan Kamuran Pınar A., mahkemeden gelen tebligata rağmen borçlarını ödemedi. Mahkeme evin tahliye edilmesine karar verdi. Bunun üzerine daireye giden icra ekibi, çilingir yardımıyla eve girdi. Eve giren icra ekibi şoke oldu. Çöp eve dönen evin girişinde, "İzinsiz girenleri mahkemeye veririm!" yazılı bir not bulundu.

Saçları kırıldı, tırnakları uzadı

Evin içinden kokunun geldiği yere yönelen Nilüfer Belediyesi temizlik ekipleri kapıyı açınca şoke edici bir görüntüyle karşılaştı. Çöplerle dolu odada baygın şekilde yatan küçük bir çocuğun olduğu görüldü. Küçük çocuğun kırılan saçları ve uzayan tırnakları dikkat çekti. Ekipler, bir hayli zayıflamış olan çocuğun 1 yıldır odada tutulduğunu belirtti.

Cani teyze tutuklandı

Kilitli halde odada tutulan çocuğun isminin Cem Muhammet A. olduğu öğrenildi. Talihsiz çocuğun, evi kiralayan Kamuran Pınar A.'nın yeğeni olduğu kaydedildi. Kız kardeşi Yasemin A.'nın çocuğunu 1 yıl boyunca kilit altında tutan Kamuran Pınar A. tutuklandı.

Annesinden alındı, sosyal hizmetlere teslim edildi

Edinilen bilgilere göre çocuğun Antalya'da ikâmet eden annesi Yasemin A., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirildi. Cem Muhammet A., sağlık kontrollerinin ardından Antalya'daki annesine gönderildi. Daha sonra annesinden alınan çocuk, Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Yeğenini eve kilitleyen cani teyzenin 16 yaşındaki kızının da burada koruma altında olduğu öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Küçük çocuğun Bursa İl Müdürlüğüne teslim edilerek koruma altına alındığını aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "9 yaşındaki C.M.A.'nın velayeti annesine verilmiştir. Çalışmak için tek başına Antalya'ya giden Yasemin A., çocuğunu annesine bırakmıştır. Çocuğun anneannesinin vefat etmesi üzerine aynı evde yaşayan kardeşi Kamuran Pınar A.'ya ulaşamayan Yasemin A., 2020'de kayıp ilanında bulunmuştur. Çocuk, kirayı ödemediği için mahkeme tarafından tahliye edilmesi kararı verilen Kamuran Pınar A.'nın kiraladığı evde bulunmuştur. Bursa İl Müdürlüğü'nde görevli olan kişiler çocuğun bakımını yapmış, ardından sağlık kontrolleri için hastaneye götürmüştür. Çocuk önce savcılığın aldığı kararla anneye verilmiş, daha sonra ise Bakanlığımız tarafından korumaya alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Teyze kendini savundu: Annesi çocuğu istemedi!

Emniyette sorgusunda konuşmayan Kamuran Pınar A. savcılıkta verdiği ifadede, kardeşi Yasemin A.'yı suçladı. Kardeşinin çocuğa bakmak istemediğini, bunun üzerine çocuğun bakımını kendisinin üstlendiğini kaydeden Kamuran Pınar A., "Güvenlik görevlisiyim ve bir çocuğum var. Eşimden ayrıyım. Annem vefat ettikten sonra yeğenimi bakacak kimse kalmadı. Kardeşimle iletişime geçmeye çalıştım ama kendi çocuğunu istemedi. O nedenle çocuğumu yanıma alarak bakımını üstlendim. Kardeşimi ikna etme çabalarım sonuç vermedi." dedi.

"Bacakları çok zayıf, zor yürüyor"

Küçük çocuğu çöp evde tutan Kamuran Pınar A., "çocuğa eziyet" suçundan yeniden gözaltına alındı. Çocuğunu teslim almak için Bursa'ya gelen Yasemin A., "Görevliler beni uyardı, yaşadığı şeylerle ilgili çocuğuma soru soramadım. Kaslarında zayıflık var. Çünkü uzun süre hareketsiz kalmış ve düzgün beslenememiş. Bacakları çok zayıf, zor yürüyor. Şu an bitmeyen bir açlığı var. Doktorlar uyardı. Az az yemesi gerekiyor. Daha çok protein ağırlıklı bir beslenme düzeni takip edilecek." diye konuştu. 

"Annemin cenazesine geldim, oğlum kaçırıldı"

İlk olarak Antalya'da bir süre çalışıp düzenini kurmak istediği, daha sonra oğlunu yanına almayı planladığını belirten anne Yasemin A., "Annemi her gün arıyordum ve oğlumla konuşuyorduk. Zaman zaman Bursa'ya gelerek oğlumu görüyordum. Annem 3 yıl önce vefat edince Bursa'ya geldim. Çocuğumu da alacaktım. Kardeşim, çocuğumu cenazedeyken kaçırdı. Hakkında arama kararı çıkarttırdım ve koronavirüs döneminde Bursa'ya gelemedim. Kardeşimin yaşadığı net bir adres yoktu. 3 yıl boyunca oğlumu ne görebildim ne de duyabildim. Okula gitmedi, okuma yazması bile yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)