CHP'nin eski Gençlik Kolları Başkanı'na taciz suçlamasında 5 yıl hapis istemi

Ümraniye CHP eski Gençlik Kolları Başkanı'na ilişkin 'sarkıntılık yapmak suçundan cinsel saldırı" suçu ile 5 seneye kadar hapis i

GÜNDEM 05.12.2020, 01:35
CHP'nin eski Gençlik Kolları Başkanı'na taciz suçlamasında 5 yıl hapis istemi

İstanbul Ümraniye'de 20 yaşındaki D.A.'ya cinsel saldırı gerçekleştirildiği iddiasıyla eski Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı G.Ö.A.'ya ilişkin yürütülen soruşturma bitti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanmış olan iddianamede, 12 Mart 2020 tarihinde D.A'nın G.Ö.A'nın kullanmış olduğu araçla Ümraniye Dudullu Tepesi ismiyle de bilinen yere giderek bir zaman sonra bankta oturup konuştukları ve ardından araca bindikleri kaydedildi.

G.Ö.A.'nın aracın içerisinde D.A.'ya rızası dışında yakınlaşarak cinsel saldırıda bulunduğu ve D.A.'nın ise şüpheliyi ittiği kaydedildi.

Hakkındaki suçlamaları reddetti

Hazırlanan iddianamede, G.Ö.A.'nın müştekiyi aracıyla evine bıraktığı ifade edilirken, şüphelinin ise müştekiye sarkıntılık yaparak cinsel saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Şüpheli G.Ö.A.'nın verdiği ifadede suçlamayı reddettiği, siyasi bir partinin gençlik kolları başkanı olarak seçildiğini, müştekiyi gençlik kolu üyesi olmasından dolayı tanıdığını ve aracın içerisinden müştekiye cinsel olarak hiçbir saldırı eylemini gerçekleştirmediğini ve içlerinde cinsel içeriği bulunan bir konuşma geçmediğinin söylediği belirtildi.

5 seneye kadar hapsi istendi

Hazırlanan iddianamede şüpheli G.Ö.A'nın "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlamasıyla 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Yorumlar (0)