Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a: Sakın! Karşılığını alırsın...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Fransa'yı uyararak aklıselim davranmaları tavsiyesinde bulundu ve aksi takdirde karşılığını alacakları uyarısı yaptı.

GÜNDEM 14.08.2020, 14:20 14.08.2020, 14:25
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a: Sakın! Karşılığını alırsın...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Doğu Akdeniz" konusunda ülkelerle diplomasi trafiği sürüyor.

Aynı zamanda Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı olan İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ile telefon görüşmesi yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılıklı Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirdi.

İsviçre'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu telefon görüşmesinin ardından İsviçreli mevkidaşı Ignazio Cassis ile bir araya geldi.

İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile ikili görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ardından İsviçreli mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Libya'ya atıfta bulunarak Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan bir ülke olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin Fransa ve Yunanistan'a sert uyarıda bulundu.

Yunanistan'ın aklı selim davranması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oruç Reis sismik araştırma gemisini taciz etme gibi girişimlerde bulunulmamasını tavsiye ederek, "Karşılığını alır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin NAVTEX ilan ettiği bölgede Yunanistan'la birlikte askerî tatbikata soyunan Fransa'yı da uyaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltecek hamlelerden kaçınması gerektiğini kaydetti.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Abu Dabi'nin yıllardır Filistin yönetimini zayıflatmak için, İsrail'in işgal planına destek olmak için çaba sarf ettiğini, Birleşik Arap/ Emirliklerinin bölgenin istikrarsızlığı için uğraştığını ve kendi menfaatleri için Filistin davasına ihanet ettiğini vurguladı.

Yorumlar (0)