Gül barbarlara hukuk diliyle seslendi!

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hak ve hukukunu gasp etmek isteyen barbarlara, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den hukuki hatırlatma geldi.

GÜNDEM 14.08.2020, 12:12
Gül barbarlara hukuk diliyle seslendi!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı oyun kurmaya çalışan Yunanistan, Fransa, Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uluslararası hukuk diliyle karşılık verdi.

Uluslararası hukuka uygun olarak Türkiye ile Libya arasında İstanbul'da imzalanan Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'na karşı Yunanistan ve Mısır'ın arasında alakasız biçimde gerçekleştirilmeye çalışılan "Münhasır Ekonomik Bölge" anlaşmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip olmasına rağmen Doğu Akdeniz'den dışlama girişimlerinin uluslararası hukukta hiçbir yerinin olmadığını söyledi.

Yunanistan, Fransa, Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne seslenen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz yürütülmek istenen enerji politikalarının uluslararası hukuk karşısında da tutar hiçbir tarafının bulunmadığını bildirdi.

Yorumlar (0)