"İlk cevabı aldılar" demişti... Ortaya çıktı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Yunanistan ile Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki, Türkiye'nin NAVTEX ilan ettiği alanda askerî tatbikat yapması ile ilgili 'İlk cevabı aldılar' demişti... Perde arkası ortaya çıktı.

GÜNDEM 14.08.2020, 08:41
"İlk cevabı aldılar" demişti... Ortaya çıktı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Oruç Reis gemisine saldırmayı akıllarından bile geçirmemelerini, saldırmaları durumunda bunun bedelini ağır ödeyecekleri yolunda ilk cevabı aldıklarını" belirtmişti. Bu açıklamanın perde arkasından, Türk fırkateyni, bir Yunan savaş gemisine sert bir şekilde önleme yaptığı çıktı.

Alınan bilgilere göre, önceki gün Oruç Reis sismik araştırma gemisi, NAVTEX ilanında da belirtildiği alanda çalışmalarına devam ederken Limnos isimli Yunan fırkateyni Oruç Reis’e yaklaşarak taciz girişimi yaptı. Yunan gemisinin bu hamlesi üzerine Oruç Reis’e koruma ve güvenlik sağlayan fırkateynlerden TCG Kemalreis, Yunan fırkateynine doğru hızla ilerledi.

Kemalreis fırkateyninin keskin menavrası karşısında ne yapacağını şaşıran Yunan askerî gemisi derhal bölgeyi terk ederek kaçmak zorunda kaldı. Yunan fırkateyni kaçarken, TCG Kemalreis ile arasında sürtüşme yaşandı. Limnos isimli fırkateyn, TCG Kemalreis'ten aldığı darbe nedeniyle bölgeden uzaklaşarak, bakım için tersaneye gitmek zorunda kaldı.

TCG Kemalreis’te ise rutin görevi aksatacak herhangi bir hasar bulunmadığı ve vazifesini ifa etmeye devam ettiği öğrenildi. Yunan fırkateyni ise küçük çaplı hasardan sonra dün yine bölgeye geldi ve Fransa ile yapılan ortak tatbikata yeniden katıldı ancak bu kez Oruç Reis'ten uzak durmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)