Çavuşoğlu: Belçika, terör örgütlerinin merkezi oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşı Hadja Lahbib ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Türkiye ile Belçika arasındaki diplomatik ilişkilerin 185 yıl önce başladığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Buna rağmen maalesef Belçika, terör örgütlerinin Avrupa'daki merkezi haline geldi. Birçok terör örgütü, Belçika'da yuvalanmış durumda." dedi.

GÜNDEM 15.12.2022, 17:44 15.12.2022, 17:53 Hakan Öksüz
Çavuşoğlu: Belçika, terör örgütlerinin merkezi oldu

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli mesajlar verdi. Konuşmasına Pençe-Kilit Harekatı'nda görev yapan Piyade Komando Üsteğmen Tunahan Yavuz'un şehit düştüğünü söyleyerek başlayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadelenin süreceğini belirtti.

"Diplomatik ilişkilerimiz 185 yıl önce başladı"

Türkiye ve Belçika'nın köklü bir ilişkiye sahip olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 185 yıl önce başladığını hatırlattı. Türkiye ve Belçika arasındaki ilişkilerin her geçen yıl daha da derinleştiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Belçika hükümetinin, ülkelerinde yaşayan Türk toplumuna yönelik artan ırkçılık ve şiddet olaylarıyla ilgilenmesini istiyoruz. Belçika'da son dönemlerde camilere yönelik saldırılar arttı. Belçika yönetiminin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz." dedi.

"Belçika'da yuvalanmış durumdalar"

PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütleriyle bağlantılı grupların Belçika'da rahatça faaliyetlerini yürüttüğüne dikkat çeken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Belçika bizim müttefikimiz ancak maalesef Avrupa'daki terör faaliyetlerinin merkezinde de yine Belçika var. Birçok terör örgütü, Belçika'da yuvalanmış durumda. Belçika'nın bu şekilde bir merkez olarak kullanılması acı verici. Belçikalı mevkidaşımla görüştüm. Bunun engellenmesi için iki ülke dayanışma içinde olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

"Belçika'da DEAŞ'ın bu şekilde gösteri yapması mümkün mü?"

Belçika'daki faaliyetlerini rahatça gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG'nin engellenmesi gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Dün büyükelçiliğimizin önünde paçavralarını açtılar. Teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini sergilediler. Belçika'da DEAŞ'ın bu şekilde gösteri yapması mümkün mü? PKK'ya da izin verilmemeli. Kanunlar tektir, bütün terör örgütlerine karşı aynı muameleyi göstermek gerekir." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar (0)