Candan kardeşlerin soruşturmasında flaş gelişme

Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 12.01.2024, 11:50 13.01.2024, 09:53 Buse Önder
Candan kardeşlerin soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul'da 2 ay önce tutuklanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin çetesine yönelik yeni operasyon, çetenin "sazan sarmalı" olarak adlandırılan dolandırıcılık yöntemiyle mağdurları dolandırmaya devam ettiği iddiaları üzerine gerçekleştirildi.

İstanbul'da devlet kurumlarından ihale yoluyla aldıkları araçları ucuza sattıklarını iddia ederek birçok kişiyi dolandırdıkları belirtilen çete üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Bu kapsamda gözaltına alınan Berk E.(21), Şahin B.(46), Barış V.(45), Ali K.(92), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç.'nin, çete tarafından mağdurlarla yapılan görüşmelere çağrılan ve çete üyeleriyle bağlantısı olduğu iddia edilen isimler oldukları belirlendi.

Ne olmuştu?

Olayın geçmişine dair bilgiler verilen haberde, çetenin devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza aldıkları araçları piyasa değerinin çok altında satarak güven kazandıkları, daha sonra araç taleplerini ve paraları topladıktan sonra mağdurlara sorun çıktığı gibi bahanelerle ödemeleri yapmadıkları ifade edildi. Bu yöntemle çetenin 50 müştekiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

Önceki operasyonlarda yakalanan ve tutuklanan şüphelilerin sayısının toplamda 30'u bulduğu belirtilirken, soruşturmanın devam ettiği ve yeni gözaltıların olabileceği vurgulandı.

Yorumlar (0)