Biri PKK'ya katılacaktı, diğeri götürüyordu!

Van'da bölücü terör örgütü PKK'ya katılmak isteyen bir kişi ile onu dağa götürmeye çalışan kişi yakalandı.

GÜNDEM 06.10.2019, 10:52
Biri PKK'ya katılacaktı, diğeri götürüyordu!

Bölücü terör örgütü PKK'ya katılmak isteyen bir kişi ile örgüte katılmak isteyen kişiyi dağa götürmeye çalışan zanlı tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve iş birlikçilerinin deşifre edilmesi ile engellenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğü belirtildi.

Terör örgütlerine yönelik çalışmalar kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı) ekipleri tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın sözde şehir yapılanması tarafından kırsala katılımı sağlanmak istenen bir kişi ile bu kişiyi dağa götürmekle görevlendirilen iş birlikçinin teknik ve fiziki takibe alındığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar denildi:

"İş birlikçi ile terör örgütüne katılmak isteyen kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin üstünde ve araçta yapılan aramada, dijital ve örgütsel malzemeler ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. Tutuklanan iş birlikçinin 2 ayda, biri Suriye uyruklu 5 kişinin örgütün kırsal alanına katılımını sağladığı tespit edilmiştir."

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)