Bilim Kurulu toplanıyor: Kritik kararlar çıkabilir

Türkiye’de koronavirüs salgınına yönelik mücadelede tavsiye kararları alan Koronavirüs Bilim Kurulu bugün 17:00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan toplantıda vaka sayılarının artış göstermesi nedeniyle önemli kararlar alınabileceği konuşuluyor

GÜNDEM 29.09.2021, 10:28 30.09.2021, 09:28
Bilim Kurulu toplanıyor: Kritik kararlar çıkabilir

Salgın döneminde önemli kararlar alan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun, bu akşam bir kez daha toplanacağı öğrenildi. Vaka sayılarının değerlendirileceği toplantı, saat 17:00’de başlayacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın başkanlık edeceği görüşme video konferans yoluyla gerçekleştirilecek.

Toplantının ardından alınan kararlar kamuoyuyla yazılı olarak paylaşacak.

Aşı olmayanlara yaptırım gelir mi?

 Kritik bir dönemde gerçekleştirilen toplantıda, yüz yüze eğitim ve yerli aşı çalışmalarının ana gündem maddesi olması ele alınması bekleniyor.

Masada fikir alışverişi yapılacak bir diğer konu ise bir türlü azalmayan hatta her geçen gün daha vahim bir tablo görmemize neden olan vaka artışları olacak.

Dünkü tabloda 28 bin 892 kişinin pozitif çıktığı ve 239 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

30 bine yaklaşan vaka sayılarının düşürülmesine yönelik yaptırımların da konuşulacağı toplantıda yeni önlemler de ele alınacak.

Ayrıca aşı olmayan ve toplum sağlığını olumsuz olarak etkileyen kişilerle ilgili yeni yaptırımların gelip gelmeyeceği de merak konusu.

Yorumlar (0)