Kremlin: “Putin, bugün Erdoğan ile görüşecek” 

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Soçi’de Vladimir Putin ile görüşeceğini bildirdi. 

GÜNDEM 29.09.2021, 10:29 29.09.2021, 18:01
Kremlin: “Putin, bugün Erdoğan ile görüşecek” 

Rusya Kremlin Sarayı, son dakika açıklaması olarak bildiride bulundu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini aktardı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin’in hangi konularda görüşeceği de kaydedildi. 



Görüşmede Rus-Türk ortaklığı konuşulacak 

Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan ve Putin, Rus-Türk ortaklığını konuşacak. Açıklamada, “Rus-Türk ortaklığının ekonomik, ticari ve siyasi alanlarda çeşitli yönlerinin ele alınması planlanıyor. Libya, Suriye, Güney Kafkasya ve Afganistan’daki durumların da dahil edileceği görüşmede, güncel uluslararası sorunlar konusunda detaylı görüş alışverişleri yapılacak.” ifadeleri kullanıldı. 



Suriye’deki Rus ateşi yükseliyor 

Putin-Erdoğan görüşmesinde özellikle Suriye’nin kuzeyi ve Ermenistan-Azerbaycan-Türkiye-Rusya dörtlüsünün ilişkilerinin gündeme gelmesi bekleniyor. Son dönemlerde Suriye’nin kuzeyinde Rusya tarafından yapılan saldırıların boyutu şiddetlendi. Pek çok sivilin öldüğü saldırılar için Hulusi Akar geçtiğimiz günlerde, “Biz, Rusya ile yaptığımız anlaşmaya uyuyorsak muhataplarımız da uymalıdır.” ifadelerini kullanmıştı.  

Yorumlar (0)