Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 29.12.2021, 22:03 30.12.2021, 14:31
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan açıklama

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında bir araya geldi. Koca, toplantının ardından yazılı açıklamada bulundu.

"Hastane yatışlarında artış yok"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilim Kurulu, Omicron varyantı, salgındaki son durum, aşılama ve yerli aşının kullanıma girmesi gündemi ile bir araya geldi. Toplantıda ele alınan konuları maddeler halinde sıralamak gerekirse;

  1. Son dönemde günlük vaka sayısındaki artış belirgin bir hal almıştır. Bu artışın en büyük sebebi, kapalı mekanlarda geçirilen zamanın artması ve Omicron varyantının çok hızlı bulaşıyor olmasıdır. Söz konusu vaka artışları hastaneye yatışlara yansımadı. Aynı şekilde, zatürreye yakalananların sayısında da artış şu an için yok. Bu hususu yakından izliyoruz.
     
  2. Omicron'un hızlı yayılıyor olması tedbirlerde değişikliğe neden olmamaktadır. Kişisel tedbirlerin önemi ise artmıştır. Maske kullanımı, bizi ve karşımızdakileri hastalığa karşı korur. 
     
  3. Kapalı mekanlarda geçirilen zamanı mümkün olduğunca kısa tutmalı, maske kullanımından asla taviz verilmemelidir. 
     
  4. Son duruma bakıldığında aşıların hatırlatma dozunun önemi artmıştır. Tüm yurttaşlarımızı zaman geçirmeden hatırlatma dozlarını yaptırmaya ısrarla çağırıyoruz.
     
  5. Yerli aşımız yarın itibarıyla şehir hastanelerinden başlayarak uygulanacak. Hatırlatma dozunu TURKOVAC ile yaptırmak mümkün. Önceki aşılarınız ne olursa olsun TURKOVAC aşısı yaptırabilirsiniz."

Yorumlar (0)