"Bana 'Seçimi boykot edelim' dediler"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Vatandaş doğru karar verir. Eğer bir yerde biz az oy alıyorsak kabahat vatandaşta değil, bizdedir." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.08.2019, 21:45
"Bana 'Seçimi boykot edelim' dediler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'in Borçka ilçesinde garnizon şehitliğini ziyaret ederek, beraberindeki milletvekilleriyle tüm şehitler için dua etti. 

Daha sonra Borçka Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye başkanı Ercan Orhan ile makamında görüşme yaptı.

Ziyaretin ardından belediye başkanlığı önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, insan sevgisi üzerine kurulu yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktıklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanan ekonomik paketlerin ardından işsizliğin arttığını söyledi.

"BANA 'SEÇİMİ BOYKOT EDELİM' DEDİLER"

Buna birilerinin "dur" demesi gerektiğini belirterek, "Birilerinin yanlıştır demesi lazım. Birilerinin buna engel olması lazım. Kim engel olacak? Sizler... Nasıl? demokratik yollarla. Gideceğiz sandığa oyumuzu kullanacağız. Ne yaptılar Ekrem İmamoğlu için? Kazandı, vay efendim kazanmadı. Bazı arkadaşlar dediler ki 'seçimi boykot edelim'. Dedim ki sakın ha, boykot moykot yok. Millet boykot mu edilir? Ben bu milletin ferasetine güveniyorum, bu millet gerekli dersi verecek dedim. Verdi mi? verdi, bu kadar basit." ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ DOĞRU KARAR VERİR"

Kılıçdaroğlu, vatandaşın sağduyusuna güvenilmesi gerektiğini belirterek, "Vatandaş doğru karar verir. Eğer bir yerde biz az oy alıyorsak kabahat vatandaşta değil, bizdedir. Bazen Ankara'da oturup 'vatandaş bize niye oy vermiyor?'. Vatandaş sana niye oy versin? Sen gittin vatandaşın masasına oturdun mu?, derdini dinledin mi? Ankara'da oturayım vatandaş bana oy versin. Vermez, vermemekte de haklıdır. Ama sokak sokak, cadde cadde, insan insan geziyorum, herkesin derdini dinliyorum. Herkesin derdi bu kardeşinizin derdidir. Bütün meseleye böyle bakıyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)