Bakan Yanık’tan sosyal yardım ödemeleri açıklaması: Öne çekildi

Kurban Bayramı dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal yardım programlarımız çerçevesinde yapılacak olan ödemeleri öne alarak 3 milyar 125 milyon TL'yi banka hesaplarına yatırmaya başlıyoruz'' dedi.

GÜNDEM 08.07.2022, 14:05
Bakan Yanık’tan sosyal yardım ödemeleri açıklaması: Öne çekildi

Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kurban Bayramı öncesinde ödemesi sağlanacak evde bakım yardımı, engelli aylıkları ve yaşlı aylığı ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, ödemelerin yapılmaya başlandığını dile getirerek, “Temmuz ayında 835 milyon TL kadar ödemeyi yaşlı aylığı şeklinde insanlara ulaştıracağız. Bunun yanı sıra 658 milyon TL’de engelli aylığı olarak hak sahiplerinin hesabına geçecek” dedi.

Engelli aylıkları hesaplara geçiyor

Evde bakım yardımı sayesinde birçok kişiye ulaşıldığına dikkat çeken Yanık, “Ağır engelli yakın olan kişiler çalışma konusunda zorlanıyor. Biz bu vatandaşlara da destek sağlıyoruz. Bakıma talebinde bulunan ağır engelli kişiler ve bunların ailelerine ekonomik yardım sağlıyoruz. Bu düşünce ile toplamda 1 milyar 296 milyon TL olarak verilecek evde bakım desteğini Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara ulaştırıyoruz. Bu ay 550 bin kişi evde bakım desteğinden faydalanacak” şeklinde ifade etti.

Evde bakım hizmetleri devam ediyor

Engellilere ve yaşlılara karşı sağlanan ödemelerin haricinde ekonomik nedenlerle ailelerinden çocukların kopmaması için bu kişilere ekonomik ve sosyal yardım (SED) hizmeti gerçekleştirdiklerini de ifade eden Bakan Yanık, "Sosyal ve ekonomik yardımdan (SED) Kurban Bayramı öncesinde faydalanan 147 bin çocuğumuz adına ebeveynlerin hesaplarına toplam 336 milyon TL aktaracağız" dedi.

Toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödenecek

Açıklamalarına devam eden Yanık, "Kurban Bayramı vesilesiyle sosyal yardım programları çerçevesinde Sosyal Ekonomik Destek (SED), Evde Bakım Yardımı, engelli aylıkları ve yaşlı aylığı ödemeleri bugün itibariyle hesaplara geçiyor. Toplamda 3 milyar 125 milyon TL hak sahiplerine ödenecek” şeklinde ifade etti.

“Yaşlı, engelli ve çocuklar toplumsal hayata katılmalı”

İhtiyaç sahibi kişilere karşı düzenli ve kapsayıcı sosyal yardım programları oluşturduklarını söyleyen Yanık, “Çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin toplumsal yaşantıya etkin ve tam şekilde katılımları ile beraber bağımsız bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için sağlıktan eğitime, sosyal hayattan ekonomik şartlara kadar her zaman yanındayız. Sosyal hizmetler ile sosyal destekler, hak temelli ve insan odaklı düşünceler kapsamında devam ettiriliyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)