Bakan Yanık'tan "depremzede bebeğe süt annelik" yorumu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, oyuncu Burcu Kara'nın depremzede bir bebeğe süt annelik yapması hakkında yorumda bulundu. Bunun memnuniyet verici bir karar olduğuna değinen Yanık, bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yanık, "Rastgele emzirmeler doğru değil." dedi.

GÜNDEM 15.03.2023, 14:11 16.03.2023, 11:10 Hakan Öksüz
Bakan Yanık'tan "depremzede bebeğe süt annelik" yorumu

Oyuncu Burcu Kara'nın depremzede bir bebeğe süt annelik yapmasının doğru olup olmadığına ilişkin soru, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a yöneltildi. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndan önce gazetecilere konuşan Bakan Yanık, deprem bölgesindeki bebeklere süt annelik konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi.

Burcu Kara'nın süt anneliği konusu

Kendi küçük bebeği de olan annelerin bu kararını saygıyla karşıladığını ifade eden Bakan Yanık, "Burcu Hanım'ın da aralık ayında doğan bir bebeği var. Böyle hassasiyet göstermelerini anlayışla karşılıyorum. Kendi çocukları da olduğu için özel bir hassasiyetleri var. Saygı duyuyorum." dedi.

"Sütle birlikte genetik özellikler çocuğa geçebilir"

Süt annelik konusunun bebek sağlığı açısından son derece önemli olduğuna işaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Sütle birlikte genetik özelliklerin çocuğa geçtiğine dair bazı araştırmalar var. Bu yolla çocukla bir ünsiyet kuruluyor. Bu bağın daha sonra değiştirilmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Rastgele emzirmeler doğru değil"

Rastgele emzirmelerin yanlış olduğuna dikkat çeken Bakan Yanık, "Artık annelerin sütü sağıldıktan sonra saklanabiliyor. Sütü sağıp çocuğa göndermek doğru değil. Küçük bir bebeğe süt annelik yapılacaksa bunu kayıt altına almalıyız. Bununla ilgili altyapımız var. Konunun bu yanına dikkat edilmeli. Bununla birlikte depremzede çocuklarımıza süt annelik yapılması memnuniyet verici bir durum." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)