Bakan Soylu'dan polislere müjde: İki şark görevi bir şark görevine düşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet personelleriyle kahvaltının programının ardından yaptığı açıklamada polislere müjde vererek, “2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz” dedi.

GÜNDEM 21.05.2023, 15:48 Şeyda Gül
Bakan Soylu'dan polislere müjde: İki şark görevi bir şark görevine düşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli’de bir otelde düzenlenen programda Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ile kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından emniyet personeline hitap eden Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak “İnancım ve itikadım odur ki mesai birlikteliği yaptığımız bu yedi yıllık dönem bu kurumun tarihinde ayrı bir başlık olarak yer alacaktır. Haşa şahsımdan ötürü değil” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz'dan sonra bu teşkilatın ortaya koyduğu sahiplenme, kendini ihanetten arındırma ve 21. yüzyılı bir kaos yüzyılı haline getirmek isteyen küresel akla karşı ortaya koyduğu mücadeleden, kurum ve devlet aklından, kendi kapasitesini geliştirmeye yönelik attığı köklü adımlardan dolayı bu dönem ayrı yazılacak” diye Soylu, ayrı hatırlanacağını vurguladı. Türk polisinin gerçek gücünü, gerçek kapasitesini tıpkı devletin tüm kurumlarında olduğu gibi FETÖ ihanetine karşı ortaya koyduğu ayakta kalma, arınma ve yenilenme hamlesi ile gerçekleştirdiğini belirten Soylu, çaldıkları her şeye rağmen en önemli gücümüz olan köklü devlet geleneğini ve devlet hakkında alamadıklarını belirtti. Küresel efendilerinin talimatları ile beraber yaptıkları atamalara değinen Soylu, bilişim sistemlerine veya arşivlere sızmalarıyla hatta mevzuat değişiklikleriyle bu devlet geleneğini ve devlet hakkında bertaraf ettiklerini zannetselerdi büyük yanılgıya düştüklerini söyledi. Tüm polislerin şehitlerle ve gazilerle birlikte bu vatan topraklarına sıkı sıkı sarıldığını ifade eden Soylu, “Hepiniz bu kuruma sarıldınız, teslim olmadınız, teslim etmediniz. Efsane bir dönem olarak tarihe geçtiniz. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

Polis Teşkilatının diğer teşkilatlara benzemediğini vurgulayan Soylu, “Bizim teşkilatımız şüheda ve gaza ehli bir teşkilattır” ifadelerini kullandı.

77 terörist kaldı

Doğu ve Güneydoğu'da huzur ve güven ortamının oluşturulduğunu vurgulayan Soylu, terörde neredeyse Türkiye içerisinde büyük bir darbe alındığını söyledi. Neredeyse terörün bitme noktasına geldiğini ifade eden Soylu, daha da 77 tane terörist kaldığını duyurdu. “Allah nasip ederse onları da 29 Ekim 2023 tarihinde bu devlet sona erdirecek” diyen Soylu, bu mücadelede onların da kökünü kazıyacaklarını ifade etti. Yurt dışında özellikle Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de konuşulan ve bugün oradaki bir takım yerlerden, bizim güvenli bölgelerimizin dışındaki yerlerden Türkiye'ye  sızmaya çalışanlar olduğunu vurgulayan Soylu, Türkiye'ye terör örgütü vasıtasıyla zarar verilmeye çalışan bütün unsurları ve bütün yerleri tamamen önümüzdeki yıllar içerisinde temizleyerek sona erdireceklerini dile getirdi.

Polislere şark müjdesi

Polislere Müjdeli haberi duyuran Soylu, 2025 yılı sonu itibariyle iki şart görevini bir şart görevine düşüreceklerini açıkladı. Genel planlama ve programlamaları bunun için gerçekleştirdiklerini belirten Soylu, o zaman diliminde olduğu gibi o zaman dilimi içerisinde de mevcut görevinde olanların bundan istifade edebilme hakkına sahip olacaklarını söyledi. Yani fiili olarak bugünden itibaren esasın başlayacağını belirten Soylu, bu adımın polis teşkilatına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kendisine yakışır yerleşkesi olacak

Yeni İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, plan, program, projenin bittiğini ve TOKİ’ye devredildiğini söyledi. Yakın bir zamanda Türkiye'nin en güzel emniyete yerleşkelerinden bir tanesinin yapılacağını belirten Soylu, “Yaklaşık 250 bin metrekarenin üzerinde bir yerleşkeyi her türlü sosyal donatılarıyla, her türlü sosyal imkanlarıyla birlikte Hasdal’da gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda da temeli atılacak ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tam da kendisine yakışır, ülkemize ve İstanbul'umuza yakışır çok güzel bir yerleşkesi, çok güzel bir külliyesi olmuş olacak” diye konuştu.

Bayrampaşa çevik kuvvetini de oradan kaldıracaklarına duyuran Soylu, o projenin de ihale aşamasında olduğunu vurgulayarak “Onu da Kemerburgaz'da gerek Özel Harekat ve gerekse çevik kuvveti sırt sırta yapmak suretiyle mükemmel bir Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ihalesinin aşamasına gelindi. Böylece Özel Harekatı da, Çevik Kuvveti de çok güzel bir yerleşkeyle İstanbul'da buluşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)