Bakan Gül: Kimse 'Kadir suçludur' diyemez!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken cinayet işleyen Kadir Şeker hakkındaki soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydederek, "Kimse 'Kadir suçludur' diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 12.02.2020, 11:06 12.02.2020, 11:15
Bakan Gül: Kimse 'Kadir suçludur' diyemez!

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker tutuklandı. 

"Deliller doğrultusunda soruşturma yapılacak"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Olaya ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Gül, "Olay çok yeni. Zaman tanımak lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde karar varılacak. Savcılık makamı, kişilerin sadece aleyhine verileri toplayan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse 'Kadir suçludur' diyemez. Ama ortada bir ceset var. Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur... Bir haksız tahrik midir... Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra ortaya çıkacaktır." dedi. 

"Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemek"

Bakan Gül, "Hâkim savcı da sizin bizim gibi bir insan. Onların da bir vicdanı, kalbi var. Veriler çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklemektir. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıdır." ifadelerini kullandı. 

"Tutuklu diye suçlu demek doğru değil"

Bir kişinin tutuklu olunca mahkûm gibi değerlendirilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Gül, "Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye mahkûm oldu, suçludur demek doğru değildir. Salıverildi diye, serbest bırakıldı diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hâkim savcının vereceği kararla çıkacaktır. Dolayısıyla hepimiz bu sonucu bekleyeceğiz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)