Bakan Gül'den "Ayşe Tuğba Arslan" açıklaması!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eskişehir'de eski eşi tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan'a ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Burada herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Nerede ihmaller yapıldı bunun düşünülmesi lazım." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.12.2019, 10:47 02.12.2019, 11:17
Bakan Gül'den "Ayşe Tuğba Arslan" açıklaması!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde eski eşi tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan'a ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Gül, "Bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Burada herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Nerede ihmaller yapıldı bunun düşünülmesi lazım. Ayşe Tuğba Arslan şimdi aramızda olabilirdi. Bu can kurtarılabilirdi dediğimiz nice canlar aramızda olabilirdi. Bu feryadı işitmeyen uygulama HSK tarafından incelenmektedir. HSK gereken her türlü müeyyideyi yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Olay, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda 11 Ekim günü gerçekleşmişti. 25 yıllık eşinden yaklaşık 6 ay önce boşanan Ayşe Tuba Arslan (45), mesai bitiminde evine dönmek üzere dolmuşa binmişti. Bu sırada eski eşini dolmuştan indiği yerde bekleyen Yalçın Ö. (52), yanında taşıdığı satırla Arslan'a saldırmıştı. 

Arslan, ağır yaralanarak Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık 44 gündür tedavisi devam eden Arslan, 24 Kasım günü sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti.

5 Temmuz 2019'da Ankara Aile Mahkemesi'ne başvuran Arslan'ın, "Ölümün gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?" dediği tespit edilmişti.

"Bir hayvan bile böyle doğranmaz"

Tuğba Arslan’ın cenazesi, 25 Kasım günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak cenaze namazının kılınacağı Sami Ramazanoğlu Camii'ne getirilmişti. Kızının tabutuna sarılan anne, "Benim kimsem kalmadı. Ne istedin kızımdan. Gitti Tuba'm. Bir hayvan bile böyle doğranmaz. Eceli ile ölmedi. Her şeyini bıraktı. Azrail gibi. Satırlı katil paramparça etmiş." demişti. 

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, olayın incelenmesi için gerekli iznin verildiğini kaydetmişti. Yılmaz, Twitter hesabından, Arslan'ın öldürülmesi olayına ilişkin açıklama yapmıştı.

Olaya ilişkin tüm detayların, soruşturmayı yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını anımsatan Yılmaz, şunları söylemişti:

"HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiştir. İnceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur. Yargının tarafsız, hızlı ve adil işlediği, güven verdiği, birlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir hukuk devleti ve ülke çocuklarımıza borcumuz."

Yorumlar (0)