Bakan Çavuşoğlu'ndan İYİ Parti'ye ziyaret!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i makamında ziyaret etti ve Meclis'e sunulacak Libya tezkeresi konusunda bilgi verdi.

GÜNDEM 30.12.2019, 15:20
Bakan Çavuşoğlu'ndan İYİ Parti'ye ziyaret!

Bakan Çavuşoğlu, Libya'ya asker yollanmasını içeren tezkerenin Meclis'e sunulmasından önce bilgilendirme yapmak için İYİ Parti Genel Merkezi'ne gitti.

Tezkerenin, Meclis'in 7 Ocak’ta bitecek tatilden sonra Genel Kurul’da görüşüleceği tahmin ediliyordu. Fakat tatil bitmeden TBMM'nin olağanüstü toplanmasıyla tezkerenin görüşüleceği bildirildi.

2 Ocak’ta TBMM’nin olağanüstü şeklinde toplanacağı tahmin edilirken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, tezkere hakkında bilgi vermek için İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek partinin Genel Başkanı Meral Akşener’le buluştu.

"İYİ Parti henüz bir karar vermedi"

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Çavuşoğlu, "Temaslarımız gayet güzel bir şekilde nezaket içinde samimi bir ortamda bilgilendirmemizi yaptık. Yine bu konularda sorular sordular. Görüş alışverişinde bulunduk. Olması gerektiği gibi samimi bir ortamda görüş alışverişinde bulunduk. Bizim görevimiz siyasi partilerimizi kritik konularda bilgilendirmektir. Meclisimize de bir bilgilendirmede bulunacaktık ama Meclis Olağanüstü toplandığı için Meclis iç tüzüğünde böyle bir bilgi bulunmuyor. Bizim görevimiz Meclisimizi ve siyasi partilerimizi bilgilendirmektir. Takdir ve karar siyasi partilerindir. Her siyasi partinin farklı görüşü olabilir. İYİ Parti henüz bir karar vermediğini konuyu kendi içlerinde istişare edeceklerini Sayın Akşener kendi söyledi." dedi.

Çavuşoğlu, Libya tezkeresine destek almak için CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.

Yorumlar (0)