Çavuşoğlu'ndan CHP'ye 'Libya' ziyareti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tezkere bilgilendirmesi için ilk ziyaretini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptı.

GÜNDEM 30.12.2019, 12:54 30.12.2019, 13:31
Çavuşoğlu'ndan CHP'ye 'Libya' ziyareti!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz'de Libya ile yapılan stratejik anlaşma sonrası Libya'daki "Ulusal Mutabakat Hükümeti"ne askeri destek için meclise geleceği tahmin edilen tezkere hakkında muhalefet partilerini bilgilendirmek için ziyaretler gerçekleştiriyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tezkere konusunda bilgi vermek amacıyla Kılıçdaroğlu'ndan randevu istemiş, Kılıçdaroğlu söz konusu talebi olumlu karşılamıştı.

Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere parti merkezine giden Çavuşoğlu’nu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz karşıladı.

"Tabiki karar CHP'nindir"

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, "CHP'yi tezkere konusunda bilgilendirdik. Tabiki karar CHP'nindir. Milliyetçi Hareket Partisi'ne ziyaret gerçekleştirmeyeceğiz. Sayın Bahçeli, tutumlarının belli olduğunu belirterek ziyarete gerek olmadığını ifade etti" dedi.

Ünal Çeviköz: "Olumsuz baktığımızı söylemek isterim"

Görüşmenin ardından bir açıklama da CHP cephesinden geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Suriye'deki durumun Libya'da olmasını istemiyoruz. Libya'ya asker göndermek çatışmaları yaygınlaştırır. Türkiye'nin diplomasiye öncelik vermesi gerekir. Eğer çatışmalar uzarsa Libya'dan da Suriye'ye benzer göçle karşı karşıya kalınabilir: Biz Meclis'e gelecek tezkereye olumsuz baktığımızı söylemek isterim" dedi.

Çavuşoğlu, Meral Akşener ile buluşacak

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile buluşacak.

Yorumlar (0)