Bakan Akar'dan TSK eleştirilerine yanıt: Talihsizlik ve saygısızlık

İngiltere temasları sonrası Çekya'nın başkenti Prag'a geçen Milli Savunma Bakanı Akar, son zamanlarda TSK'ya ve komuta kademesine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. TSK'nın siyasi polemik sahasına çekilmeye çalışıldığını söyleyen Akar, "İHA/SİHA/TİHA'ları geliştirenlere ve ordumuzun komuta kademesine yönelik haksız ithamları saygısızlık olarak görüyoruz." dedi. İşte Akar'ın açıklamalarından detaylar...

GÜNDEM 17.01.2023, 10:57 Hakan Öksüz
Bakan Akar'dan TSK eleştirilerine yanıt: Talihsizlik ve saygısızlık

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Londra'dan ayrılarak Çekya'ya geçti. Bakan Akar, başkent Prag'da Çekya Savunma Bakan Yardımcısı Daniel Blazkovec ile Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış tarafından karşılandı. 

Onuruna verilen resepsiyon için Büyükelçilik Rezidansına geçen Akar, yurt dışındaki Türklerin başarılarının kendisini gururlandırdığını söyledi. Türkiye'nin haklı sesinin, bu topluluklar tarafından dünyaya duyurulduğuna işaret eden Akar, gündemin sıcak başlıklarına dair sorulara cevap verdi.

"TSK, siyasi polemik alanına çekilmeye çalışılıyor"

TSK'nın son zamanlarda fitne ve fesat dolu tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını aktaran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ordumuzun komuta kademesini hedef alan ölçüsüz açıklamaları okuyoruz. TSK, siyasi polemik alanına çekilmeye çalışılıyor. Ordumuzun başarısında önemli bir paya sahip İHA ve SİHA'ları geliştirenlere çamur atıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Haksız ithamlar devam ediyor"

TSK'ya atılan iftiraları ve haksız ithamları boşa çıkaracak açıklamaları daha önce yaptıklarına değinen Akar, "Kapsamı açıklanmasına rağmen bazı konulardaki haksız ithamlar devam ediyor. Siyasi rant sağlamak isteyenler, bu konuları her seferinde yeniden gündeme getiriyor. Bu ithamlar ve suni gündemler, ülke çıkarlarına zarar vermekten başka bir sonuca yol açmaz. Caydırıcı bir orduya sahip olmak çok önemli. İHA/SİHA/TİHA'lar, ordumuzun bütün operasyonlarında oyun değiştirici niteliğe sahip. Savunma sanayi alanındaki gelişmeler nedeniyle yurt içindeki bazı çevrelerin rahatsız olması talihsizlik ve saygısızlık." vurgusunu yaptı.

"İsveç ve Finlandiya, taahhütleri yerine getirmiyor"

TSK'nın, Türkiye'nin göz bebeği olduğunu bir kez daha vurgulayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşanan provokasyon hakkındaki görüşlerini de açıkladı. İsveç'in NATO üyesi olmak isteyen ve bunun için Türkiye'ye bazı taahhütlerde bulunan bir ülke olduğuna değinen Akar, "Acilen tedbir almaları gerekiyor, buna sessiz kalmak mümkün değil. İsveç ve Finlandiya, maalesef memorandumda belirtilen taahhütleri yerine getirmiyor. Türkiye'ye yönelik ihracat kısıtlamaları kaldırılmadı. Terörle mücadelede beklenen şeyleri yapmıyorlar." ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)