Kılıçdaroğlu'nun "komuta kademesi" ile ilgili sözlerine Erdoğan'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'da katıldığı açılış töreninde muhalefete sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, pazartesi günü düzenlenen Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde komuta kademesinin kendisini alkışlamasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Komuta kademesi haddini bilecek." şeklindeki sözlerine sert çıktı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından detaylar...

SİYASET 14.01.2023, 14:57 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'nun "komuta kademesi" ile ilgili sözlerine Erdoğan'dan tepki

Muğla'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yönetim ve ekonomi sistemiyle birlikte başarılar elde ettiklerini kaydeden Erdoğan, "2023 ile ilgili hedeflerimizi açıkladığımızda faşizm zihniyetinden kurtulamayanlar bizi küçümsemişti. Bunlara kulak asmadan yolumuza devam ettik. Hem darbecilerden hem de teröristlerden hesap sorduk. Türkiye'nin geleceğine göz dikenlere hadlerini bildirdik." dedi.

Konuşmasında altılı masaya sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Kurdukları masanın her tarafından farklı ses çıkıyor. Anayasa'yı bile okumamışlar. Daha seçilmediği halde (Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu kastederek) hemen seçime gideceğini söylüyor. Masanın gizli ortakları da var. Bunlar zarar dostundan başka bir şey değil. Şimdiye kadar memlekete ne faydaları dokundu? Zaten biz her hizmetimizi bunlara rağmen yaptık." ifadelerini kullandı.

"Komutanlarımızla yaşadığımız sevince tahammül edememiş"

Erdoğan, Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde kendisini alkışlayan komutanları eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert ifadelerle yüklendi. "Müstemleke zihniyetlilerin kepazelikleri bitmiyor." diyen Erdoğan, "Ordumuza kuvvet katacak bir projenin açılışındaydık. Ordumuzun komutanları ile birlikte sevindik ama meğer buna tahammül edemeyenler varmış. Bay Kemal, Tayyip Erdoğan olarak Fırtına Obüsleri'nin teslim törenini gerçekleştirdim. Bunu başkomutan olarak yaptım. Senin hayatında buna benzer bir şey var mı?" vurgusunu yaptı.

"Bu ölümlerin sorumlusu Demirtaş değil miydi?

Kılıçdaroğlu'nun, teröristlerle dirsek dirseğe dolaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır'da 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. Buna sebep olan Selahattin Demirtaş değil miydi Bay Kemal? Konuşmalarında sürekli 'onları çıkaracağım' diyor. O teröristlerin oradan kolay olay çıkamayacağını bil. Bay Kemal, şimdi de kahraman ordumuzu ve komutanlarımızı hedef aldı. Gerçek niyeti ortaya çıktı. Bu tepkiyi FETÖ'ye ve PKK'ya gösteremiyor ama ordumuza gösteriyor. Bu kişi nasıl Türkiye'nin siyasetçisi olur? Ben Anayasa'ya göre başkomutanım. Bunlar her seferinde Türkiye'yi karşısına alanların yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ne dedi?

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Ocak Pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde gerçekleştirilen "Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni"nde yaşananlara sert tepki göstermişti. Konuşması sırasında Erdoğan'ı alkışlayan komuta kademesini eleştiren CHP lideri, "Siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerlere yanınızda yer verirseniz ne mi olur? Bol yıldızlı Ortadoğu askerleri ile baş başa kalırsınız. Komuta kademesi haddini bilecek. Siyaset onların işi değil." demişti.

Yorumlar (0)