"Atatürk'e en büyük armağan bu olacak"

Türkiye'yi bir zamanlar babasını çiftliği gibi kullanan bir avuç elitin Atatürk'ün mirasının içini boşalttığı söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi ekonomide ilk 10'a yükselterek Atatürk'e en büyük hediyenin verileceğini ifade etti.

GÜNDEM 10.11.2020, 12:18
"Atatürk'e en büyük armağan bu olacak"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AYK (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu) tarafından tertiplenen anma etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün tavsiyesine uygun biçimde akıl ve ilim yolundan giderek anısını yaşatmak yerine, Atatürk'ü dogmalaştırarak mirasının içini boşaltmak isteyenleri Türk milletinin takdirine bıraktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini ülkenin ve devletin sahibi ancak Batı'nın kölesi olarak gören vesayetçi zihniyetle çarpışa çarpışa Türkiye'yi cihanşümul hedefleriyle buluşturduklarını belirtti.

"Türkiye'yi bir avuç elit 'baba malı' gibi kullanıyordu"

Yıllarca Türkiye'nin, adeta babalarının malı gibi bir avuç elit tarafından kullanılmaya alışmış olanların, her yolu deneyerek üzerlerine geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah şahittir ki" diyerek "ezanın susmayacağını, bayrağın inmeyeceği, milletin bölünmeyeceğini, vatanın parçalanmayacağını, ülkenin büyüyeceğini, devletin güçleneceğini" söylerken hep samimi olduklarının altını çizdi.

Ekonomik kuşatma

Türkiye'nin bir asır evvel başlattığı İstiklal Harbi'nin yeniden, üstelik daha güçlü biçimde sürdürdüğünü ve bu yüzden Türkiye'nin alçakça ve derin bir kuşatmaya maruz kaldığını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin nasıl bir ekonomik kuşatma altında olduğunu anlattı.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin ekonomi notlarının kesinlikle objektif kriterlere göre verilmediğini, aksini söyleyebilecek kimsenin çıkamayacağını dile getiren Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ısrarla Türkiye ekonomisini kötüleyenlerin temel amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunun anlaşılabilmesi için çok derin ve teknik analizlere de gerek olmadığını vurguladı.

"Mevcut ortamda ekonomi üzerinde Türkiye'nin yaşadıklarının kendi mecrasında gerçekleştiğini kim iddia edebilir?" diye soran Erdoğan, hükümet olarak Türkiye'yi kur, faiz ve enflasyon üçlü prangalarıyla modern kapitülasyonların kölesi yapmak ve ona mahkum etmek isteyen güçlere karşı tarihî bir mücadele içinde olduklarını söyledi.

"Ekonomide dünyanın ilk 10'una girme" sözü veren Erdoğan, bunun Atatürk'e en büyük hediye olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)